7 Haziran Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili seçilen Saruhan Oluç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’i ziyaret etti.
HDP Antalya Milletvekili seçilen Saruhan Oluç, ATSO Başkanı Davut Çetin’i ziyaret etti.
Saruhan Oluç’u seçilmesinden dolayı tebrik eden Başkan Davut Çetin, Oluç’a ATSO’nun milletvekillerinden beklentilerini aktardı. ATSO’nun siyaset üstü duruşu ile tüm partilere eşit mesafede olduğunu ve asıl derdinin Antalya’nın sorunlarına çözüm üretmek olduğunu söyleyen Başkan Davut Çetin, “7 Haziran seçimlerinden sonra artık bir an önce hükümetin kurulup Antalya’nın sorunlarının gündeme gelmesini istiyoruz. Antalya için kaybedecek zaman yok. 14 milletvekilimiz birliktelikle sorunlarımıza eğilmeli” dedi.
Antalya’nın lokomotif sektörünün turizm olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, bu yıl turizmde yaşanan kayıpların pek çok sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti. Yıl sonuna kadar turizmden Antalya’nın gelir kaybının 3 buçuk milyar dolar düzeyinde olacağını ön gördüklerini ifade eden Davut Çetin, “Turizmde hem turist hem de geceleme kaybı yaşıyoruz. Geçen sezondan bu zamana kadar Antalya 35 bin yeni yatak kapasitesi yatırımı yapıldı. Bu arzı da karşılamak için artış yaşamamız gerekirken bu düşüş boş yatak sayısını daha da artırdı” diye konuştu. Turizmdeki düşüşten sadece otel ve turizm acentelerinin etkilenmediğini, sektörle direkt ya da dolayı olarak ilişkisi bulunan hemen hemen tüm sektörlerin etkilendiğini vurgulayan Başkan Davut Çetin, “önümüzde hükümet tarafından atılması gereken adımlar var. Antalya milletvekillerimizin de bu noktada desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
ANTALYA’NIN SORUNLARINI BİLİYORUZ
Antalya Milletvekili olarak şehrin sıkıntılarını yakından takip ettiğini ve bildiğini dile getiren HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, partisinin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Hükümet kurma çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Oluç, “Seçimden sonra Antalya’nın pek çok kurum ve STK’sını ziyaret edip sorunları ve çözüm önerilerini dinledik. Notlarımızı aldık ve çalışmalarımızı bu sorunların çözümü yönünde devam ettireceğiz” dedi.