Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından temsil edildiği, 22 ülkeden küratörlerin katılımıyla hazırlanan sanal müze projesi başladı.
Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından temsil edildiği, 22 ülkeden küratörlerin katılımıyla hazırlanan sanal müze, Anadolu Medeniyetleri Müzesi konferans salonunda gerçekleştirilen programla başladı. Müzenin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım, "Birbiriyle etkileşime girmiş geniş bir coğrafyayı ele alan bu çalışma, ortak geçmişin tüm öznelerini bir araya getirerek, yaşanılmış müşterek tecrübelerin anlaşılması adına önemli bir adımdır. Tarihi paylaşmak başlığı altında bir araya gelen 22 ülkenin de amacı, geçmişin birer öznesi olarak katılımcılarıyla çok sesli bir tarihsel değerlendirme yapmak, yani gerçek tarihi anlamak ve anlatmaktır. Sadece ülkemizin değil insanlığın ortak mirası olduğuna inandığımız dünya kültürlerine hak ettiği değeri vermeyi, bu değerlerin korunmasını sağlayarak toplumsal bilinç oluşmasını sağlamanın bir insanlık görevi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
Açılışı gerçekleştirilen sanal müze, kar amacı gütmeksizin uluslararası boyutta dünya kültürel mirasının ortak paylaşımını hedefleyen Sınırlar Ötesi Müze’nin (Museum With No Frontiers, MWNF), “Tarihi Paylaşmak, Arap Dünyası-Avrupa-1815-1918” (Sharing History, Arab World-Europe-1815-1918) konulu yeni bir projesi.