SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ilçesinde bir kişi eskiden ahır olarak kullanılan alanda yıllık 30 ton kültür mantarı üretmeye başladı.

İlkadım ilçesi Çelikalan Mahallesi'nde İlkadım ilçe Tarım Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı destekle mantar üreten  Bayram Palacı, AA muhabirine, inşaat işçiliği yaptığı Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yoğun bir şekilde kültür mantarı üretimi yapıldığını söyledi.

Burada inşaat işçiliği yaptığı esnada mantar üretim merkezlerini gezdiğini ve üretim konusunda bilgi aldığını belirten Palacı, "Ben de mantar üretimi yapmaya karar verdim. Köyüme döndüğümde eskiden ahır olan yeri mantar üretim yeri haline getirdim. 4 yıldır mantardan iyi gelir elde etmeye başladım. Yıllık 14 tonluk üretim kapasitesini 30'a çıkarttım" dedi.

Üretim tesisini inceleyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise, köyden şehre göçlerin önlenmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çiftçilerin bulundukları yerde üretim yapması için destek verildiğini söyledi.

Mantar üretimi için de Palacı'ya 30 bin lira maddi destek verildiğine işaret eden Atlamaz, "İlçemizde köyünde üretim yapmak isteyen ve maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Bu projeler daha da yaygınlaşacaktır. Ahırı mantar alanına çeviren Palacı, diğer köylülerimize de örnek teşkil etmiştir. Bu da vatandaşımızın ekonomik durumuna son derece etkili olmuştur. Kırsaldan göç ve işsizlik ülkemiz için ciddi bir sorun. Umarım bu sorunu böyle projelerle çözeriz" diye konuştu.