Profesyonel bisiklet sürücüsü İskoç Danny MacAskill, İspanya'ya ait olan Kanarya Adaları Özerk Topluluğu'na bağlı Las Palmas ilinde bir ada olan Gran Canaria'da görsel şova imza attı.

MacAskill, her zaman olduğu gibi yine çatılarda dolaşarak yürekleri ağza getirdi, finalde ise denize atlayarak bu etkileyici performansı sonlandırdı.

"BU VİDEO FİKRİ İKİ YILDIR KAFAMDA"

Usta atlet, videonun gösterime girmesinin ardından açıklamalarda bulundu. MacAskill, şunları söyledi:

"Bir süredir bu film için hazırlık yapıyorduk fakat çatılarda geçen bir video fikri yaklaşık iki yıldır kafamda vardı aslında. Temel olarak film, Gran Canaria adasındaki Las Palmas'ın tepelerinde başlayan ve çatıları kullanarak yavaş yavaş sahile doğru indiğim bir proje. Tabii bu iniş sırasında çeşitli numaralar da sergiliyorum.


"GRAN CANARIA'DA ÇATILAR DÜZ"

*Çekimler için neden Gran Canaria'yı seçtin?

Öncelikle bu iş için uygun olan hava şartları burada mevcuttu. Burada gökyüzünün aldığı o çok özel mavi rengi mutlaka görmek istiyorduk. Bir de bu işi daha kolay yapabilmem için düz çatıların bol olduğu bir yer gerekiyordu bize. Burada mimari olarak çatılar hep düz ve fazla yüksek olmayan binalar birbirine oldukça yakın.

"YEREL HALK BİZE ÇOK YARDIMCI OLDU"

*Yerel halkla bir problem yaşadınız mı?

Hayır. Hatta Las Palmas halkı gerçekten çok misafirperverdi diyebilirim. İnsanların kapısını çalıp çatılarına çıkıp çıkamayacağımızı soruyorduk. Bize her konuda çok anlayış gösterdiler ve yardımcı oldular. Sanırım dünyanın başka herhangi bir yerinde bu işi daha kolay yapamazdım.


"28 METREDEN DAHA ALÇAK BİR NOKTAYA GEÇTİK"

*Videodaki en büyük numara neydi sence?

Sanırım tüm çekim boyunca tepesinde dolaştığım en büyük bina en sondakiydi. En tepeden başladık ve basamak basamak çatılardan inerek sahile kadar geldik. Asıl plan, binanın tepesinden bisikletle suya atlayıp aşağıya düşerken bisikletten ayrılmamdı. Fakat binanın çatısından suya kadar olan yükseklik yaklaşık 28 metreydi ve suyun derinliği bu düşüşü karşılamak için yeterli değildi.

Bunun üzerine son bölümdeki atlayışı daha alçak bir noktadan yapmaya ve benim de bisikletle birlikte suya girmeme karar verildi. Sonuç olarak ortaya harika bir görüntü çıktı."