Eski ağır siklet Dünya Şampiyonu Boksör Muhammed Ali hayatını kaybetti. Solunum yetersizliği nedeniyle hastaneye kaldırılan efsanevi boksör 74 yaşındaydı.



MUHAMMED ALİ KİMDİR? (Eski adı: Cassius Marcellus Clay Jr.)
17 Haziran 1942 tarihinde ABD'nin Kentucky Louisville şehrinde doğdu. 12 yaşında boksla tanıştı. Kısa zamanda Natıonal AAU ve Altın Eldiven Şampiyonası'nda amatör kayıtlara girdi. 1960 yılında Roma Olimpiyatları'na katıldı. 18 yaşında katıldığı ağır hafif siklette altın madalya aldı. Altın madalya aldıktan sonra şöhreti artmaya başladı. Profesyonel lige döndü.



1964 yılında 22 yaşındayken, S. Listori'u yenip Dünya Şampiyonu oldu. Bu zaferden sonra müslüman oldu ve Muhammed Ali ismin aldı. Bir ara boksa ara verdi ama 1967'de tekrar döndü. ABD, Vietnam'da süren savaşa onu da asker olarak götürmek istedi. Vietnam'a savaşa gitmedi. Gitmediği için cezalandırıldı. Fakat sonra affedildi. 1974'te Foreman’ı, 1978'de L. Spinks'i yenip Dünya Şampiyonluğu unvanını geri aldı. Profesyonel döneminde sadece 5 kez yenildi. Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu oldu. 37'si nakavt olmak üzere 56 madalya kazandı.

Vatan