Zonguldak’ta şehir merkezinde satış yapan onlarca seyyar satıcı ve dilenciye müdahale etmeyen Zonguldak Belediyesi, köylü kadınların tezgahlarını kaldırması için baskı yapıyor. Yaşanan çifte standartta vatandaşlar tepki gösteriyor.
Zonguldak’ta şehir merkezinde onlarca seyyar satıcı adeta kaldırımlarda, yollarda satış yapıyor. Kentin her köşe başında ise dilenciler vatandaşların önünü keserek para istiyor. Bazı esnaflar da kaldırımları işgal ederek, yolun daralmasına sebep oluyor. Tüm bunlara hiçbir yaptırım kararı uygulayamayan CHP’li Zonguldak Belediyesi, köylü kadınların peşine ise zabıta ekiplerini takıyor. Zabıta ekipleri köylü kadınların tezgahlarını kaldırtmayı ihmal etmiyor. Yaşanan çifte standartta vatandaşlar tepki gösteriyor.
“BAŞKAN PENCEREDEN GÖRÜYOR, GİDİN BURADAN”
Geçtiğimiz Ekim ayında da, belediyenin arkasındaki parkta tezgah açan köylü kadınlar, yine zabıtanın müdahalesi ile karşılaşmıştı. Görevliler, “Başkan sizi belediyenin penceresinden görüyor” diyerek tezgahları kaldırtmıştı. Yolları, kaldırımları yapmadığı için tepki toplayan Zonguldak Belediyesi’nin bu uygulamasını vatandaşlar da cep telefonları ile görüntüleyerek sosyal medyadaki hesaplarından paylaşmayı ihmal etmiyor.