Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde buluşan binlerce vatandaşa, sanat ve spor camiasından tanınmış isimleri de destek verdi. 
Fatih Belediyesi tarafından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde organize edilen ve on yedinci gününe girilen ‘demokrasi şöleni’ ne sanat, spor ve moda camiasından birçok isim destek verdi. Yapımcı Polat Yağcı öncülüğünde, İbrahim Erkal, Doğuş, Ahmet Selçuk ilkan, Davut Güloğlu, Berdan Mardini, Gezegen Mehmet, Ersin Düzen, Şenol İpek, Ahmet Yenilmez, Afrikalı Ali, Hopdedik Ayhan gibi dizi, spor ve sanat dünyasından birçok kişi demokrasi nöbetine katılarak vatandaşları selamladı. İbrahim Erkal ve Berdan Mardini 15 Temmuz darbe girişimi için besteledikleri şarkıları vatandaşlarla beraber söyledi.

Katılımcılara seslenen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir:“Bugün bizim için son derece özel bir gün. Arkamda duran kıymetli sanatçılarımız, zor zamanın adamları, en zor zamanlarda halkıyla birlikte olan sanatçılarımızı yürekten alkışlıyoruz. Bu organizasyonda Recep Tayyip Erdoğan söz konusu olduğunda, bu ülkenin geleceği söz konusu olduğuna, millet bayrak söz konusu olduğunda, her zaman hazır olan Polat Yağcı Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Şehitlerimiz var bugünde tüm şehitlerimize 15 Temmuz gecesi ve bugün vatan için bayrak için bu ülkenin değeri için milletin geleceği için ve Allah için şehit olanlara saygıyla ve rahmetle yad ediyoruz. Mevlam yerlerini ve mekanlarını cennet eylesin” dedi.

O gece darbe girişimine karşı çıkmak için 4 çocuğu ile sokaklara çıkan ve yaşanan olaylarda bir çocuğu da gazi olan Abdülkerim Eker, o gece yaşadıklarını katılımcılara aktardı. Eker:” Recep Tayyip Erdoğan’ın 3G’den konuşması şaşırttı bizi. Kameralar karşısında konuşmuyor da neden 3G ile konuşuyor? Çocuklarım dedi ki baba vatan elden gidiyor Cumhurbaşkanımız bizi davet ediyor ne duruyorsun diye bana bağırdılar” dedi. 








İHA