Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenlediği Hutbe Okuma Yarışmasının Gümüşhane il finali Kemaliye Camiinde yapıldı.
Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Karabulut, İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Yaşar Gül, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve camii cemaati katıldı.
Kelkit Muammer ve Enver Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi, Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi-İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplam 4 okulun katıldığı yarışmada Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Bölge Koordinatörü olduğu için Bölge Finaline doğrudan katılacak.
Yarışmanın jüri üyeliği Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hamza Aktaş, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hacıfettahoğlu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Harun Özdemir, Kelkit İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Hasan Sayar, Şiran İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Hayrettin Camcı ve Kürtün İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Mehmet Koçoğlu yaptı.
Yarışma sonunda Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi-İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Remzi Genel birinci, Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mücahit Temiz ikinci, Kelkit Muammer ve Enver Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yasin Mutlu üçüncü ve Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Kaan Atmaca dördüncü oldu.
Hutbe Okuma Yarışma programı, dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.