Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 2011 yılında bu yana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nin halk tarafından yeterince bilinmediği ifade edildi. Bir yılda sadece 48 hastaya evde diş tedavisi yapıldı.
Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlu Diş Hekimi Hasan Güleryüz, hastanede yapılabilen tedavilerin yüzde 90’ının vatandaşın ayağına giderek yapabildiklerini söyledi. Güleryüz, “Aslında 2015 yılı itibariyle çok büyük değişiklikler oldu. Evde sağlık hizmetleri yaklaşık 3,5 yıldır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurulduğundan beri hizmet vermekte. Bu sene dolgu ve protetik tedaviler dahil ederek kapsamını genişlettik. Evde sağlık hizmetleri son 1,5 yıl içerisinde toplam 48 ev ziyareti yaptı. İnegöl’ün nüfusu göz önüne alındığı zaman bu sayının çok az olduğunu düşünüyoruz. Bu sayıyı yükseltebildiğimiz kadar yükseltmeyi planlıyoruz. Her türlü işlemi yapmaya donanımlı ve yeterli bir ekibiz. Hastaneye sevki mümkün olmayan bütün hastalarımız bu hizmetten yararlanabiliyor. Bundan önce sadece teşhis ve tedavi planlaması için hastalar birimden yararlanıyordu. Ama şimdi diş çekiminin yanında dolgu ve her türlü hizmet bu buna dahil edildi” diye konuştu.
Başvuruları en geç 3 gün içinde cevapladıklarını ifade eden Güleryüz, “Hareketli mobil aracımız var. Ekibimizle birlikte eve gidiyoruz ve hastaya hastanede sunulan tedavilerin yüzde 90’ını evde veriyoruz. Gelen başvuruları en geç 3 gün içerisinde cevapladık. Kendilerine ziyarette bulunduk. Hastanede yapılabilen tedavilerinin yüzde 90’ını biz evde yapabiliyoruz. Hastalar bu konuda müsterih olsun.Engelli ve yaşlıların hastaneye gelmesine lüzum yok. Bunun için birimimiz var. Bundan yararlanmalarını istiyoruz. Devlet Hastanesi’nin Evde Sağlık Hizmetleri birimine başvurabilirler. Direkt bize de gelebilirler. Bize geldiklerinde kayıtlarını alıyor ve programımız dahilinde ziyaret ediyoruz. Ardından yapılacak tedavinin durumuna göre 3 ya da 4 seans hasta ziyaretimiz oluyor. Tedavisi bittikten sonra da kontrol ziyaretimiz oluyor. Çok konforlu tedavi. Hastanede hizmet gören bir hastayı tekrar kontrol etme şansımız olmuyor, fakat evde sağlık hizmeti verdiğimiz hastayı belli periyotlarla ziyaret ediyoruz” şeklinde konuştu.