Yahyalı Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanarak meclise sunulan 5 yıllık imar programı, Belediye Meclisi İmar Komisyonunun incelemesi ve onayının ardından Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.
5 yıllık imar programı hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı’nın gelişimi ve değişimi için beş yıllık yol haritasını belirlediklerini, Yahyalı için önemli adımlar attıklarını söyledi. Başkan Esat Öztürk, "5 yıllık imar programımız da ilçemize yapılması planlanan projelerle alakalı kamulaştırma yapılacak yerler belirlenmiştir. Programımız da belirlenen kamulaştırma yapılacak yerler; Meydan, Kocaçay ve Gözbaşı projeleri ve peyzaj düzenlemeleri içinde kalan özel ve tüzel mülkiyetlerin kamulaştırılması, İmar Planında TIR ve Kamyon Garajı olarak ayrılan yerlerin kamulaştırılması, İmar Planında Terminal Alanı olarak planlanan alanın kamulaştırılması, İmar Planında Sosyal ve Kültürel Tesis alanı olarak planlanan alanların kamulaştırılmasının yapılması, İmar Planında Park alanı ve Çocuk Oyun Alanı olarak planlanan alanların kamulaştırmasının yapılması, İmar Planında Sanayi Alanı olarak planlanan Ayyazısı Mevkiindeki alanların kamulaştırmasının yapılması, 3194 sayılı imar kanunun 18.maddesi sonucu oluşan Kamu Ortaklık Payı sonucunda oluşan kamu alanlarının kamulaştırılması, İmar Planında Hayvancılık ve Besicilik için ayrılan alanların kamulaştırmasının yapılması yer almaktadır" ifadelerini kullandı.
Öztürk ayrıca, "Park alanı olmayan mahallelere park yapımı, Çocuk parkı olmayan mahallelere çocuk oyun parkı yapımı, Mezarlık alanlarının ihate duvar inşaatlarının yapımı, Yeni terminal inşaatı yapımı, Kitirli ve Bektaşlı Mezarlık alanlarına ilişkin Taziye evi inşaatı yapımı, İlçe yağmur suyu kanallarının yapılması, Odun, Kömür ve Hızarcılar Sitesi İnşaatı Yapımı, Belediye Hizmet Binasının Yenilenmesi, İlave Kapalı Semt Pazarı Yapımı, Kuz boyacılı toki yolunun imar hattına getirilmesi için istinat duvarı yapımı, Tır ve Kamyon Garajı İdari Bina İnşaatı, Yeni bağlanan mahallelerin ihtiyacı olan veya eksik olan; Köy konağı, muhtarlık hizmet binası, sağlık evi, çocuk oyun parkı, spor sahası gibi ortak kullanım alanlarının inşaatı” şeklinde belirlenmiştir” dedi
İlçede yapılacak Çevre Düzenlemesi ve Yol Yapımı çalışmalarının da 5 yıllık İmar Programı ile belirlendiği ifade eden Başkan Esat Öztürk yapılması planlanan çalışmaları söyledi. Öztürk, “Yeni imar yollarının açılması, imar yollarının asfaltlanması veya parke yapılması, Kayseri Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yapıların dış cephe kaplaması düzenlemesi, Güney Şelale çevre düzenlemesi, Şehir içerisinde ücretsiz otopark alanlarının oluşturulması ve belirlenen bölgelerde kaldırım düzenlemelerinin yapılması” şeklinde beş yıllık çevre düzenlemesi ve yol yapım çalışmalarını belirledik. İnşaallah beş yıl sonunda bu çalışmaları tamamlayarak Yahyalı’mızı yenilenmiş, modern görüntüye kavuşmuş bir ilçe olarak göreceğiz. Rabbim bizi mahcup etmesin. Vatandaşlarımızla el birliği ile gönül birliği ile Yahyalı’mızı hak ettiği seviyeye çıkaracağız” diye konuştu.