Samsun'da 55 yıllık terzi Adem Özdemir, mesleğini çıraklıktan beri aynı heves heyecanla sürdürdüğünü ifade ederek, "Ülkemizde küçük esnafın bitmediğini gösteren bir mesleğe sahibiz" dedi.

'TERZİLİK BEYİN İŞİDİR'

"Mesleğimi seviyorum zaten sevmeyen bu mesleği yapamaz" diyen Özdemir, "Mesleğimde çıraklıktan beri aynı heves ve heyecanla sürdürmeye devam ediyorum.  Şimdi terzilik mesleğini hafife alabilir ama hakikaten beyin işidir. Müşterinin istediği her şeyi bileceksin. Kolların kısalığı veya bel bölgesinin ölçümü gibi unsurlara da dikkat edilmesi gerekiyor.Bir insan terzi dükkanı açacaksa kişi hangi kitleye hitap edeceğini bilerek açmalı. Kişi özgünlüğünü kaybetmeden bu mesleği sürdürebilmeli" diye konuştu.

'İNCE DÜŞÜNMEYİ SAĞLAR'

Terziliğin ince düşünmeyi sağlayan bir meslek olduğunu kaydeden Özdemir, "Ülkemizde küçük esnafın bitmediğini gösteren bir mesleğe sahibiz. Mesleğimizden katil,hırsız çıkmaz. Aksine güzelliğe iten, ince düşünmeyi sağlayan bir meslek. Ne yazık ki şimdi ki gençlerimiz meslek sahibi olma peşinde değiller. Biz bu mesleği ustalarımızın bize anlatmasıyla öğrendik. Gençlerde meslek edinirken usta çırak ilişkisi kurmalı. Devletimiz bu konuda daha fazla destek olmalı" ifadelerini kullandı. 

'TAMİR İŞİ ÇOK GELİYOR'

Özdemir sözlerine şu şekilde devam etti:

"Terzilik mesleğinde işler kesat gibi görünse de son 2 yılda ülkemizin politik akımı değilde 40 yılda bir insan değişimi vardır. Toplumların ve insanların değişmesi yeniden bir yapılanma olduğunu gösteriyor. Bu durumda müşterilerden kıyafet tamiri talebi çok gelmeye başlıyor. Kumaşlar eski yıllara göre kaliteli gelebiliyor fakat müşteriler yeni dikim kıyafet yerine tamir etmemizi isteyebiliyorlar."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.