Battalgazi Belediyesi, daha çok ve daha kaliteli hizmet için araç parkını güçlendiriyor. Battalgazi Belediyesi, bu kapsamda alınan 19 araçtan teslim alınan 13 aracı hizmete sundu.
Battalgazi Belediyesi tarafından alınan iş makinaları, düzenlenen tanıtım etkinliği ile hizmete sunuldu. Etkinlikte ilk olarak Battalgazi Belediyesi Mehter Takımı tarafından bir gösteri sunuldu. Tanıtım etkinliğinde ilk olarak konuşan AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, “Biz 30 Mart’ta olduğu gibi, diğer tüm seçimlerde de vatandaşımızın kapısına gittiğimizde, vatandaşımıza şunu ifade ettik. Biz size efendi olmaya değil, size hizmetkar olmaya geldik dedik ve bu verdiğimiz söz bağlamında başta Battalgazi Belediyemiz olmak üzere Malatya’mızın tüm belediye başkanları bugün olduğu gibi hizmetlerini sunmak, sizlere tanıtmak, sizlere hizmet etmek amacıyla hep bir araya geldik. Özellikle Battalgazi Belediye Başkanımıza 30 Mart’tan daha öncesinde olmak üzere bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin ve bizlerin desteği ile bu çalışmalar, bundan sonra artarak devam edecektir” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından kurumsallaşma noktasında önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, bunun yanı sıra fiziki ve altyapı çalışmalarının şekillenmesinde önemli mesafelerin alındığını söyledi. Başkan Gürkan, Malatya’yı daha yeşil kılacak olan “Yeşil Kuşak” projesi ile Malatya’nın “Yeşil Malatya” adıyla anıldığı yıllara yeniden döneceğini kaydetti. Battalgazi Belediyesi olarak 25 Mart’ta fidan dikim etkinliği gerçekleştireceğini belirterek, belediye olarak 2015 yılı içerisinde 100 bin fidan dikeceklerini söyledi.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalarda kullanılmak üzere alınan 19 araçtan 13’ünün teslim alındığını belirten Başkan Gürkan, “Şuanda alınan araçların toplam maliyeti yaklaşık 4 milyon 69 bin TL civarındadır. Malatya’mızı ve Battalgazi’mizi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında, hızla yürüme değil de, koşma noktasında bu hizmetleri vatandaşlarımızla tanıştıracağız. İşte DSİ’nin 34 dönüm yeri Battalgazi Belediyesi’ne geçmiştir. Önümüzdeki aylar içerisinde herhalde Mayıs ayı içerisinde oraya Battalgazi Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temelinin atılması gerçekleştirilecek. Diğer taraftan surların ihalesi yapıldı ve ilgili firmaya teslim edildi. Surların ayağa kaldırılması, tarihin ayağa kaldırılması noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Biz belediye başkanlığımızı tarif ederken, sadece 5 yıla hapis olmuş bir belediye başkanlığı içerisinde hareket etmiyoruz. Biz belediye başkanlığı nedir dediklerinde, belediye başkanlığı 100 yılların, 1000 yılların gerisini hesap edecek, onları ayağa kaldıracak, hizmetleri kendi vizyonuna taşıyacak ve gelecek yüzyılları önemseyecek bir vizyoner içerisinde belediye başkanlığı algısını oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. 2000 yıllık Battalgazi surlarının ayağa kaldırılması onun içindir” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Battalgazi Belediyesi’nin hizmet kalitesini artırmak ve daha çok hizmet yapabilmek adına araç parkını güçlendirdiğini belirterek, “Bugüne kadar hizmetin en iyisini sunmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Malatya halkını daha da hissedebilir, elle tutulur, gözle görülür, az önce belediye başkanımızın da söylediği gibi, daha yeşil alanlar oluşturularak, daha büyük parklar oluşturarak, halkımızın refah ve huzurunu sağlamak adına gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün de, Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte oluşan iki metropol merkez ilçede önemli hizmetlerin yapıldığına dikkat çekerek, bu hizmetlerin her geçen gün artarak devam edeceğine inandığını söyledi.
Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise, “Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyemiz kurulalı henüz bir yıl oldu. Bu bir yıl içerisinde tüm belediye başkanlarımız kendince güzel hizmetler yapmaya karar verdiler. Güçleri oranında çalışıyorlar. İnşallah gelecek yıllarda daha güzel hizmetleri, güzel Malatya’mızda göreceğiz. Ben öncelikle Battalgazi Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. İlimizde noksan olan mehteran bölüğünü ilimize kazandırdılar. Hemen müşterileri çıktı Esnaf Odası Başkanımız, Doğanşehir Belediye Başkanımız, hepsi talip oldular. Belediye başkanımız adına söz verdik, onlara göndereceğiz” diyerek, yeni alınan araçların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından Mustafa Tercan’ın yaptığı dua ile birlikte alınan 19 araçtan teslim alınan 13 araç hizmete sunuldu. İki adet kurbanın kesildiği etkinliğe katılanlar, araçları gezerek Başkan Gürkan’dan bilgiler aldı. 1 adet grayder, 1 adet paletli eskavatör, 1 adet yükleyici loder, 1 adet hidrolik kırıcı, 1 adet asfalt silindiri, 1 adet toprak silindiri, 2 adet yama silindiri, 1 adet mini loder, 1 adet asfalt robotu, 1 adet trayler, 5 adet damperli kamyon, 2 adet kamyonet, 1 adet minibüs olmak üzere 19 araç alınırken, araçların toplam maliyetinin yaklaşık 4 milyon 69 bin TL olduğu belirtildi.
Soykan Meydanı’nda düzenlenen tanıtım etkinliğine Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güner ve Mehmet Çınar, İşkur Müdürü Vahap Toman, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.