İstanbul’da kar yağışı sonrası etkili olan soğuk hava ve don nedeniyle binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlar tehlike saçıyor.
Kentte son üç gündür etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, binaların çatı ve balkonlarından buz sarkıtları uzadı. Kar kalınlığının çoğu ilçede yer yer yarım metreyi bulduğu kentte, yağış sonrası soğuk havalar da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının en düşük 20 santim, en yüksek 70 santimi bulduğu İstanbul’da boyları yarım metreyi bulan buz sarkıtları, cadde ve sokakları kullanan yayalar için ciddi tehlike oluşturuyor.
Öte yandan, üç gün boyunca etkili olan kar yağışı sonrası araçları kar altında kalan sürücüler ile iş yerlerinde kar temizliği yapan vatandaşlar yoğun mesai harcadı. Aracını kar altından kurtarmaya çalışan Caner Soydan adlı vatandaş, otomobilinin üç gündür kar altında mahsur olduğunu, ilkel yöntemlerle çıkarmaya çalıştıklarını anlattı.
Mahsur kalan çok sayıda otomobilin henüz kar altından kurtarılamadığı dikkat çekerken, ana arterlerin aksine bazı ara sokaklara da girilemediği göze çarpıyor.