Ssmsun Büyükşehir Belediyesi 'Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe'nin olarak düzenlenmesi için Yalı Kafe'nin yıkımına başlandı. Aynı gün içinde çay ocağına daönceki dönem borçları nedeniyle haciz geldi. 

ÇAY OCAĞINA HACİZ 

Atakum Belediyesi'nde bir önceki yönetimin borçları nedeniyle Atakum Sanat Kültür Ltd. Şti. tarafından işletilen çay ocağına haciz geldi. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, "Atakum Belediyesi’nde bir önceki yönetim döneminde milyonlarca lira zarara sokulan ve iflas eden Atakum İmar İnşaat Ltd Şti’nin borçları nedeniyle belediye hizmet binasında personelin yararlandığı çay ocağında haciz işlemi uygulandı. İcra memurları ve alacaklı avukatı, söz konusu borçlu şirketin Atakum Belediyesi ve mevcut belediye şirketi ile bağlantısının bulunmadığına yönelik beyanına rağmen haciz işlemi gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi çalışanlarına hizmet veren, Atakum Sanat Kültür Ltd. Şti. tarafından işletilen çay ocağındaki çay kazanı, bilgisayar, monitör, klavye, mouse ve yazıcıyı haczedildi" denildi. 

YALI KAFE YIKILIYOR
'Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe' olarak düzenlenmek üzere Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Yalı Kafe'nin yıkımına başlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, İller Bankası mülkiyetindeyken Hazine'ye devredilen Yalı Kafe'nin 'Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe' olarak düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliğini 18 Kasım 2019'da oy çokluğuyla kabul etmişti. Atakum Belediyesi'nin bu değişikliğe yaptığı itiraz ise 4 Aralık 2019'da toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilmişti.

Merve İLHAN