Sarıkamış harekatının 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ordu Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Ordu Boztepe’ye, ’Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ düzenlendi.
Ordu’da, saat 09.30’da toplanan yüzlerce öğrenci ve vatandaş Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin askeri anmak için şehir merkezinden Boztepe’ye yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan 500 kişi, 7 kilometre yürüdü.
Ordu Vali Yardımcıları Engin Avcı ve Halil Karbuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz’ın da katıldığı Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü 19 Eylül Stadyumu önünde başladı. Ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve filamalar bulunan katılımcılar 7 kilometre yürüyüşün ardından 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye ulaştı. Boztepe’de şehitler için yapılan anma etkinliğinde Sarıkamış şehitleri için saygı duruşunda bulunularak başlandı. Programda yürüyüşü gerçekleştiren katılımcılara mısır ekmeği, helva ve su ikram edildi. Program, donarak ölen 90 bin şehit için dualar okunarak sona erdi.
Anma yürüyüşüne başlamadan önce bir konuşma gerçekleştiren Ordu Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Sarıkamış harekatının 100. yılında tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Sarıkamış’ta şehit olan askerler için anma yürüyüşü düzenlediklerini belirten Karbuz, "Sarıkamış’ın Türk tarihi için önemli bir yeri var. 1. Dünya Savaşında 90 bin askerimiz şehit oldu. Bugün hep birlikte şehit olan askerlerimizi anacağız" dedi.
Yürüyüşe katılan vatandaşlar ise bu anma yürüyüşlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek geleceğe ışık tutmak için geçmişin unutulmaması gerektiğine vurgu yaptılar.