Mersin İdmanyurdu’nda ortaya çıkan sorunlar tatlıya bağlandı. Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, "Oyuncuların ocak ayı maaşları ve 4 maç başlarını ödedik. Dün ’hoca istifa ediyor’ dediler. Hocaya ’siz varken bizim gözümüz arkada olmaz’ dedik. Hoca işini yapan bir arkadaşımızdır" dedi.
Kulüp binasında teknik direktör Rıza Çalımbay ile birlikte basın toplantısı düzenleyen başkan Kahramanlı, sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Takımın bir ekip ve aile olduğunu söyleyen Kahramanlı, zaman zaman bir takım sıkıntıların olabileceğini dile getirdi. Bu sorunların oturulup, karşılıklı konuşarak çözülebileceğini vurgulayan Kahramanlı, "Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte biz bu kulüp için çok mücadele ediyoruz, çok çalışıyoruz, çok fedakarlık ediyoruz. Maddi ve manevi olarak da elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Tabi yeniden kurulan bir takımız. Buna rağmen bugün geldiğimiz nokta çok önemli, çok başarılı. Biz bir takım ve ekip olduk. Ne zaman Mersin İdmanyurdu iyi gitse birileri bunu bozmaya çalışıyor, buna zarar vermeye çalışıyor. Biz bugün Mersin sporuna, Mersin’e hizmet ediyoruz. Bu kadar mücadele ederken maalesef ki zaman zaman gazetelerde, basında hiç bizim ağzımızdan çıkmayan kelimeler yansıyor. Bu bize zarar veriyor. Lütfen bizim ağzımızdan duymadığınız bir şeyi yazmayın. Eleştirebilirsiniz, yazabilirsiniz ama doğruyu yazalım. Geçen haftaki olayla ilgili ben Servet’le görüştüm. Bir ocak ayı maaşları ve 12 tane maç başları var, bir de 2 tane prim var. Ben Servet’e ’Şimdi sizin maç öncesi normal priminizi ödeyelim, Bursaspor maçından önce veya sonra ödemenizi yaparız’ dedim. O da ısrarla, ’Başkanım, bizim hiç olmazsa bir maaşımızı ve primlerimizi ödeyin’ dedi. Ben de ’elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım’ dedim. Tabii ki normal primlerini ödedik, maaşları kaldı. Servet aradı, ’Başkanım eğer bizim maaşlar yatmıyorsa biz antrenmana çıkmıyoruz’ dedi. Ben de takdirin kendilerine ait olduğunu söyledim. Ben zorla gidip futbolcuya gidip niye çıkmıyorsunuz diye zor kullanmadım, kullanmam da. Çünkü ben onlarla 24 saat beraberim" diye konuştu.
"HOCA İŞİNİ YAPAN BİR ARKADAŞIMIZ"
Kahramanlı, verdiği sözleri yerine getirdiğini vurgulayarak, "Tabii ki eksiklerimiz, yanlışlarımız var. Hatalarımız olabilir. Ama bunları birlikte çözmemiz gerekiyor. Onlara ben hiçbir şey söylemedim. Bugün borcunu, primini, maaşını ödeyen en iyi kulüp Mersin İdmanyurdu’dur. Dışarıda ne hikmetse sanki Mersin İdmanyurdu hiç futbolcuya ödeme yapmamış gibi bir hava oluşturuluyor. Ocak maaşını da dün ödedik. 12 maç başları vardı, 4’ünü ödedik 8 tane kaldı. Biz işimizin başındayız. Görevimizin, sorumluluklarımızın ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Biz o kadar fedakarlık yaparken bu şehir ne hikmetse, hiç yardım etmiyor. Bu havayı yakalamışken birileri bunları bozmaya çalışıyor. Dün itibariyle hoca istifa ediyor, diyorlar. Niçin kardeşim? Hoca ile ilgili ortada bir neden yok ki. Hocaya dedik ki ’takımın başında siz varken biz rahatız. Siz varken bizim gözümüz arkada olmaz.’ Hoca işini yapan bir arkadaşımızdır. Bizim geldiğimiz nokta çok önemli. Bundan sonraki süreçte bizim önümüz açık. Biz yukarıya doğru çıkacağız. Bu takıma herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Her gün bu kulübe para veren bir başkanım. Ne yapmam lazım? Bu kadar fedakarlık yapan bir insanın bu kadar üstüne gelinir mi? ’Gelin takımı alın’ diyorum. Bu takım benim değil ki. Bu takım şehrin takımı. Yönetim oluşturmaya çalışıyoruz, bu hafta bizim olağan genel kurulumuz vardı, adam bulamıyoruz. Adam gelmiyor, yönetime girmiyor. Bugün zirvede olan bir takıma sahip çıkmıyorsanız bizim yanımızda değilseniz bu takıma sahip çıkmıyorsanız olmaz. Ama bizi eleştiriye geldi mi eleştiriyorlar. Böyle zor durumda kimse yanımızda değil" şeklinde konuştu.
RIZA ÇALIMBAY: "BENİM İÇİN PARA HER ZAMAN İKİNCİ PLANDA KALIR"
Her şey iyi giderken maçtan bir gün önce bazı sorunların yaşanmasının kendisini de üzdüğünü vurgulayan teknik direktör Rıza Çalımbay ise, "Bu olay yaşanmadan bir gün önce başkanla Servet sürekli şekilde görüşüyorlardı. Ben olayların çözüldüğünü düşünüyordum. Antrenmana geldiğimde, durumu bana söylediler. Biz de gittik oyuncu arkadaşlarımızla görüştük. Ben dedim ki bu olayın maçtan bir gün önce olması iyi değil. Ancak bu kabul olmadı. Ondan sonra ben ’başkanımı çağırayım, bitirelim bu işi’ dedim. Sonra arkadaşlar ’başkan gelirse belki daha tatsız şeyler olur onun için biz maça konsantre olalım’ dediler. Bazı oyuncuların kampa girmeme düşüncesi vardı ancak ona kesin izin vermedik. Bizim için önemli olan maçtı. Bizim maçı yüzde 100 kazanmamız gerekiyordu ve öyle böyle kazandık. Bunlar olduğuna göre demek ki bir sorun var. O zaman burada niye insanlar başkanı arayıp ’başkanım bir gel oturalım, problem nedir, nasıl yardımcı olabiliriz’ demiyorlar. Vali, Belediye Başkanı, üst düzey insanlar ’sorun ne’ diye sorabilirler. Bunu da yapmaları gerekiyor. Bu takım Mersin için bir şans. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor. İnsan kalitesi olarak çalıştığım en iyi takım. Gerçekten çocuklar ellerinden ne geliyorsa veriyor. Bu takıma kimsenin ne kızmaya ne bir şey söylemeye hakkı var. Şimdi maaşla ilgili hiçbir alacağımız yoktur. Primler, ufak alacaklar var ama başka bir şey yok. Ben hedefleri olan bir insanım. Benim için para her zaman ikinci planda kalır. Ben bir yere gittiysem benim orada başarılı olmam gerekir. Bütün amacımız Mersin’de başarılı olmak, burayı iyi bir şekilde bitirmek" dedi.
"BAŞKANA ’GEREKİRSE BEN BIRAKIRIM’ DEDİM"
Başkanla dün bir araya geldiklerini ifade eden Çalımbay, "Bende her şey açık. Başkana buluşmada ’gerekirse ben bırakırım’ dedim, hiç problem yok. Bende bir hata varsa bırakırım. Ancak ben hata yaptığıma inanmıyorum, ben kendimden çok şey veriyorum. Ben burada başarılı olmak istiyorum, benim bir sorumluluğum var. Aylarca para da ödemese, her şey de olsa biz burayı yaşatmamız gerekiyor. Futbolculara söyledim. Para işini, o işi ayıracaksınız ama sahayı ayıracaksınız. Bu işi sahaya getirmeyeceksiniz. Her gittiğimiz kulüpte dört dörtlük olmaz. Beraber hareket etmek gerekiyor. Servet ile başkanım sürekli görüştükleri için ben kenardaydım. Özellikle para olayında ben kenardayım. Ben sahanın içinde her şeyi yaparım ancak para ile ilgili bir şey yapma şansım yok. Servet ile başkanım görüştü, bitti zannettiğim olay bitmemiş. Öyle bir karar almışlar ben de saygı duydum" diye konuştu.
Daha çok işleri olduğunu kaydeden Çalımbay, "32 puan bizi kurtarmaz. Bizim mücadele etmemiz lazım. Bizim daha çok maç kazanmamız gerekiyor. Biz şimdi bunlarla uğraşırsak, bunlarla birbirimiz yersek olmaz. Bana göre bu olayın kulübede artısı olacak. İnsanların artık duyarlı olması gerekiyor. Burada futbolculara kızmamak gerekiyor. Özellikle yabancı oyuncular sıkıntı çıkartabiliyor. Yabancı buraya para kazanmak için gelmiş. Adamın parasını istemesi gayet doğal. Bizim için Bursaspor en önemli ve en kritik maçımız. Biz Bursa’dan çok iyi şekilde dönebilirsek, bu bizim için çok büyük bir avantaj olur. Bizim bu maça odaklanmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.