fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışmasında bu yıl bir ilke imza atıldı ve performans oylamaları fizy uygulamasına eklendi.

Müzik gruplarının elemelerdeki performansları bu yıl fizy mobil uygulaması üzerinden oylanabiliyor. Pink Floyd’tan Another Brick in the Wall şarkısını seslendirerek, İstanbul elemelerini geçen Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) orkestrası, internet oylamasında Gazianteplilerden destek bekliyor. 20 yıldır aralıksız devam eden, Mili Eğitim Bakanlığı izinli, Türkiye’nin tek ve en büyük gençlik organizasyonu “Fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması”nda oylama süreci başladı. Yarışmada iddialı olan GKV orkestrası, tüm Gazianteplileri genç müzisyenlere destek olmaya çağırdı. Her yıl, yüzlerce genç müzisyen sahne aldığı, gruplar sergiledikleri performanslarla müzik dünyasındaki ilk önemli adımlarını attıkları Fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması’nın İstanbul elemelerine bu yıl Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Bursa, Sakarya, Adana, Gaziantep, Sinop, Trabzon ve İstanbul‘dan olmak üzere toplam 168 lise katılıyor. Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Melike Ünal ,Zeynep Özharat, Tunga Başkaya, Ömer Faruk Gülşen, Emre Güzeldal ve Emir Kervancıoğlu’dan oluşan müzik grubuyla bu seneki organizasyonda yerini aldı. Fizy uygulaması ile kullanılacak oylar ile 1. olan okul, jüri değerlendirmesine bakılmaksızın 22 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşecek büyük finallerde yarışmaya hak kazanacak.

Müzik gruplarının destekçileri finale doğrudan gitmesini istedikleri liseyi fizy’de oylayabiliyor. Her eleme şehrinden en fazla oy alan bir okul olmak üzere, fizy oylarıyla toplamda 3 okul jüri değerlendirmesine girmeden doğrudan finale gidecek. Bunun için önce uygulamayı indirip fizy ana sayfasında yer alan "Liselerarası Müzik Yarışması” butonuna tıklamak ve çıkan listedeki videoları izleyip oy vermek yeterli. Videolar istenilen şekilde sıralanıp en beğenilen az beğenilen veya okul ismine göre seyredilebiliyor. Her bir okul için sadece bir oy hakkına sahip olan kullanıcılar, desteği daha da artırmak için videoyu sosyal medyadan da paylaşabiliyorlar.

Destekledikleri grupları yerinden izlemek isteyenler BiP uygulaması üzerinden ücretsiz bilet kodlarını alabiliyorlar. fizy uygulaması üzerinden yapılan oylama ve jüri değerlendirmesi neticesinde büyük finale katılacak okullar 19 Nisan’da açıklanacak.

22 Nisan’da, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezindeki finalde dereceye giren gruplar para ödülü kazanırken,3 başarılı okula da müzik stüdyosu kurulacak.

Oylama nasıl yapılıyor

Play Store veya Apple Store üzerinden fizy uygulaması cep telefonlarına ücretsiz olarak indirebiliyor.

Oylama sonucunda her eleme şehrinden en fazla oy alan 2 okul finale katılmaya hak kazanıyor. Fizy ana sayfasında yer alan Liseler Arası Müzik Yarışması butonuna tıklayıp ve “Videolar” içerisinden beğendiklerine oy veriliyor. Öğrencilerin her bir okul için sadece bir oy hakkı bulunuyor. Her eleme şehrinden en fazla oy alan 2 okul, doğrudan finale gidiyor. Oy kullanmak isteyenler www.fizy.org adresinden ulaşabiliyor.