Muğla’da yaklaşık 3 ay önce göreve başlayan Vali Amir Çiçek, göreve başladığında kendisini ziyaret eden STK’ları iade ziyaretlerini sürdürüyor. Vali Çiçek, Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ’u ziyaret ederek odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Muğla’da başta Fethiye, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Milas’ta önemli tarım arazilerinin bulunduğunu, Menteşe ilçesinde ise geçmişte tütün üretiminin önemli gelir kapısı olduğunu söyleyen Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, “Tütün üretimi bitme noktasına gelmişti. Fakat son üç yıldır yeniden üretim başladı. Üretim her geçen yıl artarak devam ediyor. Özel firmaların talepleri doğrultusunda üretim yapılıyor. Bunun yanında tarım arazileri maalesef istenildiği gibi kullanılmıyor. Bu konuda tarımın yapıldığı ve yapılabilecek mahallelerde toplantılar düzenleyerek üreticilerimizi bilgilendiriyoruz” dedi.
Vali Çiçek, Muğla’yı karış karış gezdiğini, birçok arazi sahibinin arazilerinin bir bölümünü paketleme tesisi için nedense izin vermediğini söyledi. Çiçek, “Üretimin yapıldığı yerde tüketim de vardır. Üretilen ürünün pazarlanması çok önemli. Bu firmalara arazilerimizin bir kısmını açarak pazarlama sorununu çözmek zorundayız. Bu arazilerin boş durmak yerine koruyarak ekonomiye kazandırılması gerekir. Geldiğim günden bu yana söylediğim ‘Ortak akıl’ çok önemli. Ortak akıl ile Muğla’yı nasıl kalkındırırız bunun mücadelesini vermek zorundayız” dedi.