Dün Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. Yolda ulaşım gece saat 23.00 sularında yeniden sağlandı. Ancak gece yarısı yol yeniden ulaşıma kapandı. Bölgede bekleyenler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın 100 km üzeri esmesinin beklendiğini açıkladı. İstanbul'da da kar yağışı gece saatlerinde etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimleri yoğun kar yağışı aldı. Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Akhisar, Bilecik-Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük-Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.Dursunbey’de 19, Savaştepe’de 7, Sındırgı’da 12, Bigadiç’te 24, Gönen ve Balya’da ise 1’er mahallenin yolları kapandı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

İletişimde sıkıntı çekilmezken, il merkezine bağlı 6, Bigadiç’te 3, Sındırgı’da 7, Kepsut ve Dursunbey’de 5’er mahallenin elektrikleri kesildi. Ana arterler Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında sıkıntı çekilmezken, Balıkesir- İzmir karayolunun 40’ıncı kilometresinde bir TIR’ın kayması sonucu yol çift taraflı trafiğe kapandı. Uzun çalışmalar sonucu yol gece 23.00 sularında yeniden açıldı. Balıkesir - Edremit D230 karayolu yoğun kar yağışı ve kaza nedeniyle çift yönde trafiğe kapalı bulunuyor. Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yolun 1 saat içinde trafiğe açılacağı söyledi. Ayrıca, ana arterler ile ilçe karayollarına zincirsiz trafiğe çıkılmasına izin verilmezken kar yağışının saat 17.00’den sonra yoğunluğunu arttıracağı kaydedildi.


BUGÜN BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Bugün Marmara ve Ege'de yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yarın Marmara (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın yüksekleri) Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İBB AÇIKLAMA YAPTI... NE KADAR SÜRECEK?

İBB, etkisini artırarak devam edecek kar yağışının, 1 Ocak Perşembe günü yağmura dönüşmesinin beklendiğini bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, kentte kar yağışı etkisini arttırarak devam edecek. Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına şeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor. Kar yağışının 1 Ocak Perşembe günü yağmura dönüşmesi bekleniyor.



SABUNCUBELİ’NDE HER TARAF BEYAZA BÜRÜNDÜ

İzmir'de yeni yıl öncesinde, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş, karı da beraberinde getirdi. Kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Kentin Sabuncubeli gibi yüksek kesimlerinde ise, yağışlar kara döndü, her taraf beyaza büründü. İzmir'de, günlerdir mevsim normallerinin üzerinde ya da mevsim normallerinde olan hava sıcaklıkları, yeni yıl öncesinde yerini yağışa ve soğuk havaya bıraktı. İki gündür süren sağanak yağışların ardından bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezine, yağmur karla karışık yağdı. Kentin İzmir Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli gibi yüksek bölgelerinde sıcaklıkların daha da düşmesiyle, yağış kara döndü. Zaman zaman etkisini arttıran kar yüzünden, İzmir Manisa yolunda sürücüler, zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, trafiğin kontrollü olarak akışını sağladı. Kara yolları ekipleri de, yolda tuzlama çalışmaları yaptı. Karın zevkini yaşamak isteyen vatandaşlarda, araçlarından inip kar topu oynadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve yağışlı havanın yarın da devam edeceğini açıkladı.



OKULLARA KAR TATİLİ SAKARYA

Sakarya Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok noktada ulaşım güçlüğü dikkate alınarak, bugün okullar bir günlüğüne tatil edildi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında dün akşam yapılan toplantıda, meteorolojik beklentiler de dikkate alınarak ilk ve orta dereceli okulların il genelinde bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı. Araya yılbaşı ve Cuma günkü idari tatil de eklenince, Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri 5 gün tatil yapacaklar.



TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiği bildirildi. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, araya giren 2 günlük yılbaşı tatili de eklenince eğitim ve öğretime 5 Ocak Pazartesi gününe kadar ara verildiğini ifade etti.

EDİRNE

Edirne'nin bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi. Alınan bilgiye göre, Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma sebebiyle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

BURSA

Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’ndeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle dün öğleden sonra ve bugün tatil edildi. İlçeye bağlı 30 köy yolu da ulaşıma kapandı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle dün öğleden sonra ve bugün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların dün öğleden sonra ile bugün tatil edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00'den sonra ve 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tam gün olmak üzere eğitim ve öğretime, 2 Ocak 2015 Cuma gününe kadar ara verilmiştir. Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

ÇANAKKALE

Çanakkale'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, dün saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Meteorolojik uyarıların ardından Çanakkale'de dün öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklığının '0' dereceye kadar düştüğü kentte, kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullar, dün saat 14.00 itibariyle tatil edildi. Erken tatile çıkan öğrenciler kararı sevinçle karşıladı. Sokaklarda biriken karla oynayan çocuklar, kar topu oynayıp erken tatilin tadını çıkarmaya başladı.

KASTAMONU

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün için okullar tatil edildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

BOLU

Bolu Valiliği kar yağışı nedeniyle il genelinde bugün ve cuma günü okulları tatil etti. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları gün boyunca Twitter’dan kar tatili için tweetler atan öğrencilere, ’Sevgili gençler! 5 Ocak Pazartesi gününe kadar iyi tatiller! Size ve değerli öğretmenlerimize şimdiden iyi seneler diliyorum. Ancak bu arada evde ders çalışmayı ihmal etmiyoruz! Tamam mı? Ayrıca bu günlerin yaz aylarında telafi edileceğini de bilmenizi isterim’ yazılı tweeti paylaştı. Vali Zahteroğulları’nın tweetinin ardından öğrencilerin attığı ilginç sevinç tweetleri dikkat çekti. Öğrenciler, ’Adamsın’, ’Vali amca Allah ne muradınız varsa versin’, ’Vali amca siz beni performans ödevinden kurtardınız. Allah da size mahşerde yardımcı olsun’, ’The Godfather’ ve ’Sizin Allahınıza kurban’ yazılı tweetler attı.

BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla 31 Aralık'ta Bilecik genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verildiği kaydedildi.

YALOVADA KAR ETKİLİ OLUYOR

Yalova'da yüksek kesimlerde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji’nin günlerdir uyarıda bulunduğu kar yağışı, Yalova’da önceki gün gece saatlerinden itibaren etkisini gösterdi. Yalova’da şehir merkezinde kar yağışı yaşanmazken yüksek kesimler beyaza büründü. Yalova-Bursa Karayolu, Süpürgelik Mevkii’nde karayolları ekipleri olumsuz hava koşulları için tüm önlemlerini aldı. Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü, 147’nci Şube Şefliği ekipleri, bu gölgelerde yolun trafiğe kapanmaması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 10 personel, 2 iş makinesi ve 4 kar makinesinin bulunduğu şeflikte oluşturulan 4 ekip, 24 saat boyunca hazır şekilde bekletiliyor.