Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (GAİMDER) 16. Genel Kurulu yapıldı. İbrahim Kamil Apa başkan seçildi.
Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurulda başkan adayları birer konuşma yaptı. GAİMDER Eski Başkan Rıdvan Köksüzer, yaptığı açıklamada, “2002 yılında ben başkan olduğum tarihte derneğin 80-90 civarında üyesi vardı. Kiralık bir ofis, bu ofiste zor şartlarda hizmet ediyorduk. O günü itibariyle, tüzüğümüz gereği sadece mühendis ve mimarların bunun yanı sıra karnesi olan müteahhitlerin üye olabildiği bir yapı mevcuttu. Biz bunun yanlış olduğunu düşündük çünkü bunun mesleği mühendis olmasa da mimar olmasa da dışarıda müteahhit olan bir çok arkadaşımız var bunların da bu dernek altına girmesi gerektiğini düşünüyorum ve tüzük değişikliği yaparak bu arkadaşlarımızın derneğe kayıtlarını sağlamış olduk. Bu gün sayımız bin yüzlere bin iki yüzlere ulaştıysa bu bunun eseridir. Çünkü biz dışarıda dağınık vaziyette çalışan, bir örgütü olmayanların toplumun sorunlarını çözme konusunda da elinin çok güçlü olacağını düşünmüyoruz. Dolayısıyla bu yönde attığımız adımla nitekim bu gün şöyle bir etrafımıza baktığımızda, gerçekten mimar mühendis arkadaşlarımızın yaptığı inşatlarda bu özellikleri olmayan birçok arkadaşta bu gibi projeler imza atmaktadırlar. Buda bizi gerçekten sevindiriyor gururlandırıyor. Bu gün sizlere şehrime hizmet etmek gururuyla, görevimi bırakıyorum. 12 yıllık sürede birlikte çalıştığım bütün belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza meslek odası başkanlarına ve yöneticilerine huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. Bu güne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum, her zaman emrinizdeyim yanınızdayım” dedi.
Yapılan seçimde başkan seçilen İbrahim Kamil Apa ise, “Bu sene 30’cu yılını doldurduğumuz derneğimizde, bir dönem sekreterlik, bir dönem saymanlık ve bu dönemde de başkan yardımcılığını üstlendim. İnşaat mühendisiyim, bu meslekte 23 yılımı doldurdum. Bu süreçte özel bir şirkette 11 yıl şantiye şefliği yaptım. Sevgili meslektaşlarım istihdama doğrudan ve dolaylı olarak çok ciddi bir katkı sağlayan, 200 alt sektöre hitap eden, 5 bin kalem malzemeyi bünyesinde barındıran ve ekonomiye yön veren bir sektörün temsilcileriyiz” dedi.
Başkan adayı Yılmaz Çınar ise, “Yeni yönetimimizle birlikte daha iyi çalışmalar yapmayı bir ilke olarak biliyoruz. Seçim sonucu her ne olursa olsun bizi destekleyen, desteklemeyen bütün arkadaşlarımıza buradan teşekkür ediyoruz. Bu süreç içerisinde hiç kimseyi kırmadan, nezaket kuralları dışına çıkmadan bir işi yapmaya çalıştık. Çalışma arkadaşlarıma da bu hassasiyetlerinden dolayı hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum “diye konuştu.
Yapılan seçimde kullanılan 813 oydan 513 oy alan İbrahim Kamil Apa, başkan seçilirken Yılmaz Çınar ise 276 oy aldı.