Ankara’nın Sincan ilçesinde 14 yaşındayken ablasına üniversiteye giriş formu ve bakkaldan ekmek almak için evden ayrılan Melike Toyguncu’dan 4 yıldır haber alınamıyor. Anne Fatma Kırıcı, kızının ölü ya da diri bulunmasını isteyerek, “Ablasını istediler vermedim, küçük kızımı kaçırdılar” dedi.
14 yaşındayken kaçırılan kızını dört yıldır arayan anne Fatma Kırıcı, gözyaşları içerisinde kızının bulunması için yetkililerden yardım istedi. Kızının 18 Ocak 2011 tarihinde ablasına üniversiteye giriş formu almak için evden ayrıldığını ifade eden Kırıcı, kızının formu aldığını, daha sonra bakkala gelerek ekmek aldığını söyledi. Kızının bakkaldan ekmek aldıktan sonra evin yolunu tuttuğunu ve bu sırada M.A. adlı kişinin kızını kaçırdığını iddia eden anne Kırıcı, “Bekar bir arkadaşının evine götürüyor. Bir binanın bodrum katında orada günlerce yavrum işkenceye maruz kalıyor. Bu delillerle de ortada zaten, yavruma orada yapılmadık kötülük kalmamış. 6 ay sonra kızımı kaçıran M.A. tutuklandı. Tutuklanınca kızımın yerini söylemediler, iki yıl içeride yattılar. Delil yetersizliğinden dolayı salıverildiler. Oysa o evden yavrumun tişörtü, saç telleri çıktı. Her şeyi çıktı o evden. Bu işin içinde olan dört tane şahıs var. Telefonu bile bulundu, yavrum hala yok. Bu kadar delil varken nasıl bulunamıyor. Ben bunu anlamıyorum, çıkacak yol bulamıyorum. Bence benim kızım öldürüldü, yoksa bunca yıl benim kızım arardı. Bensiz yaşayamazdı, çünkü annesine çok düşkün bir çocuktu, annesi olmadan yaşayamazdı” diye konuştu.
“ABLASINI İSTEDİLER VERMEDİM, KÜÇÜK KIZIMI KAÇIRDILAR”
Anne Kırıcı, kızı Melike’yi kaçıranların tekin insanlar olmadığını, cinayetten sabıkalı olduklarını belirterek, “Büyük kızımı 2006 yılında M.A.’ya istediler, cezaevinden yeni çıkmıştı. Ben ailesini tersledim, ‘Benim kızım okuyor. Bu iş olmaz, benim çocuğum okuyacak’ dedim. Annesini tersledim. ‘Onlar da büyüğü alamadım küçüğünü alacağım’ dedi. Kin olmuş içerisinde, benim yavrumu aldı götürdü. Bunu intikam uğruna yaptı. Ben sağlığımdan oldum. Kalp, tansiyon, şeker hastasıyım. Bacaklarım tutmuyor. Ciğerlerim bitmiş yavrumun acısından. Her gün benim evimde cenaze, her gün kaçırıldığı gün gibi aynı” dedi.
“MELİKEMİ İSTİYORUM AMA DÖRT YILDIR BULAMIYORLAR”
Başından geçen olayları da anlatan anne Kırıcı, dört senedir kayıp kızını aradığını ve gitmediği yer kalmadığını belirterek, “Benim bu aileye karşı daha önce de şüphelerim vardı. Şüphelendim hareketlerinden, konuşma stillerinden. Ondan sonra görüşmemeye başladım. Her şeyi planlayarak yapmışlar, evi planlayarak tutmuşlar. Benim yavrum sadece ekmek almaya gitmişti. Dört senedir mahkemelerde sürünüyorum. Yavrumsuz mahkeme kuruluyor, ben adalet dedim güvendim. Artık bir sonuç istiyorum, bulsunlar Melikemi, bunca delil içerisinde nasıl çözülemiyor, bulunamıyor benim yavrum. Artık bende çözüm istiyorum. Benim yavrum 14 yaşındaydı daha. Yaşıyor olsaydı 18 yaşında olacaktı. Ama yaşadığından umudum yok. Dört senedir bir çocuk bana ulaşmadıysa yaşadığından umudum yok. Kayıplık kararı da kesinleşti ama sonuçlanamıyor, Melikemin dosyası sürünüyor” şeklinde konuştu.
Kızının ölü ya da diri bulunmasını isteyen anne Kırıcı, “Ölüyse mezarını bilirim başında beklerim. Bu karanlıkta, dipsiz kuyuda yaşıyorsa, kimin elinde ne zorluklarda bilmiyorum. Ama sağ olduğundan umudum yok. Benim yavrum öldürüldü, delilleri saklandı” ifadelerini kullandı.