Antalya Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendine ait olan ve daha önce Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) tarafından kullanılan çay bahçesinin gelirlerini şehit ve gazi ailelerine veriyor.
Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden EKDAĞ ile Şehit Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında imzalanan ön protokolle, söz konusu çay bahçesinin işletilmesi ya da kiraya verilmesiyle sağlanan gelirin derneğe aktarılmasının amaçlandığı bildirildi.
Protokole imza koyan EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Tamyürek, “EKDAĞ Yönetim Kurulu olarak Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile protokol imzaladık. Kalekapısı’nda önceden ANSAN’ın işlettiği mekanın bundan sonra işletmesini Büyükşehir Meclisi uygun görürse biz yaparak, bütün kârını da şehit aileleri ve gazi yakınlarına bağışlayacağız. Başkanımız Menderes Türel’e böylesine gelir getiren bir yeri şehit ve gazi ailelerine tahsis ettiği için çok teşekkür ederiz. Sosyal devlet tecellisi bu olsa gerek” diye konuştu.
Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Cengiz Nizam da, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in verdiği bütün sözleri tuttuğunu vurgulayarak, “Göreve gelir gelmez şehit ve gazilerin evlerinde suyu ücretsiz hale getirdi. Söz konusu çay bahçesinin gelirlerini derneğimize verdi. 16 yılı aşkın bir süre sonra şehit ve gazi aile yakınlarına böyle bir gelir geldi. Bütün kazanç, şehit ve gazi çocuklarının eğitiminde kullanılıp burs olarak verilecek. Bizlere bu denli güzel bir yeri tahsis ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan sanat faaliyetlerinde kullanılmak üzere yıllar önce Antalya Sanatçılar Derneği’ne (ANSAN) tahsis edilen Kalekapısı’ndaki çay bahçesi, amacına uygun kullanılmadığı tespit edilerek, gerekli uyarılar yapıldıktan sonra tahliye edilerek, boşaltılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Tahliyenin gerçekleşmesinden sonra bugüne kadar sanatsal hiçbir etkinliğe faydası olmayan bu alanın gelirleriyle, şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması için gereken adımları atacağız” diye konuştu.
Tahliye işleminden hemen sonra söz konusu mekan Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’nun 26’cı maddesi gereğince belediye şirketlerinden EKDAĞ A.Ş’ye verildi. EKDAĞ, çay bahçesini işleterek ya da kiraya vererek sağlayacağı geliri imzalanan ön protokol gereği Antalya Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne vermeyi taahhüt etti.