Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Uluslararası Mercedes-Benz Ege Kupası’nda Fransa ile Çek Cumhuriyeti karşılaşması Saruhanlı Belediyesi Şehir Stadı’nda yapılacak.
TFF’den yapılan açıklamaya göre, Ege Kupası B Grubu’nda yer alan 16 yaş altı Fransa Milli Takımı ile Çek Cumhuriyeti Milli Takımı maçı 20 Ocak Salı günü saat 12.00’de Saruhanlı Stadı’nda oynanacak.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Saruhanlı Belediyesi Şehir Stadı’nda uluslararası karşılaşma için tüm hazırlıkların başladığı bildirdi. Kendisinin de fırsat bulması halinde karşılaşmayı izleyeceğini ifade eden Yaralı, her iki ülkenin takımına başarılar dileyerek şöyle konuştu:
“Sporda her şeyden önce dostluk kazanmalıdır. Centilmence bir maç olmasını arzu ediyoruz. Bizler de Saruhanlı olarak böylesi önemli bir müsabakaya ev sahipliği yapacağımız için mutluyuz. Her iki takıma başarılar diliyorum.”
Ege Kupası’na bu yıl U16 Milli Takımımız’ın yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri, Norveç, Romanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Yunanistan katılıyor.