Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sosyal medyada yer alan Suriyelilere karşı yapılması düşünülen mitingi yasakladığını açıklayarak, “Sosyal medya üzerinden bu tür haberleşme yapanlar şunu bilsin; halkı kin ve nifak duygularıyla bir birine düşürme suçunu işliyorlar. Şu anda istihbarat ve siber suçlarla mücadele birimlerimiz bu kişileri belirledi. Gereğini yapacağız” dedi.
Vali İzzettin Küçük, Suriye Türkiye Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği’nin açılışında yaptığı konuşmasında, 2011 yılından bu yana Suriye ve Suriyeliler konusunda Türkiye’nin duruşunun hiçbir şekilde değişmediğini dile getirdi. Vali İzzettin Küçük, son günlerde özellikle sosyal medyada Şanlıurfa’daki Suriyelilere karşı yürütülmeye çalışılan olumsuz örgütlenmeye dikkat çekti. Sosyal medyada yer alan Suriyelilere karşı yapılması düşünülen mitingi yasakladığını açıklayan Vali Küçük, şunları söyledi:
“Sosyal medyada milletimizi temsil etmeyen bir azınlık güya bir örgütlenme ile miting yapacaklarmış. Şimdiden söylüyorum, vali olarak bu mitingi yasakladım. Bununla birlikte sosyal medya üzerinden bu tür haberleşme yapanlar şunu bilsin; halkı kin ve nifak duygularıyla bir birine düşürme suçunu işliyorlar. Şu anda istihbarat ve siber suçlarla mücadele birimlerimiz bu kişileri belirledi. Bunları toplum önünde teşhir edeceğim. Suç işlemişlerdir, gereğini yapacağız.”