ZONGULDAK'ta bir inşaat şirketi, bünyesinde çalışan işçiler arasında aylık en yüksek performansı gösteren 1 işçiyi, ailesiyle birlikte 3 günlük İtalya tatiline gönderme kararı aldı. İş yerinin camlarına asılan ilanlarla duyurulan İtalya tatili, çoğu asgari ücretle çalışan işçiler arasında heyecan yarattı.
Her ay puanlı performans sistemine göre ayın personelini seçen ve beyaz eşya, cep telefonu, bilgisayar gibi hediyeler vererek işçilerini onurlandıran özel bir inşaat şirketi, bu kez işçisini İtalya tatiline gönderecek. Firma yetkilisi Emre Acar, teknik kadro dışında sadece işçi statüsünde çalışan personel arasından seçilecek ayın personelini ailesiyle birlikte 3 günlük İtalya tatiline göndereceklerini söyledi.
Ayın personeli seçilen işçinin pasaport dahil tüm masraflarını şirketleri tarafından karşılanacağını belirten Acar, şöyle konuştu:
"Şirketimizde ağır iş kolunda çalışan 40 işçimiz var. Ayın personeli seçilen arkadaşımız sadece bavulunu ve ailesini alıp tatile gidecek. Tüm masraflarını biz karşılayacağız. Sadece bedenen çalışan işçilerimiz arasında bu uygulama. Teknik kadromuzu dahil etmedik. Gelir düzeyi düşük ve yurt dışı tatili yapması zor olan arkadaşlarımız arasında bu uygulama heyecan yarattı. Kazanacak kişiye hayırlı olsun."
Şantiyelerde, '24.08.2015 tarihi itibari ile 30.09.2015 tarihi arasında en yüksek performansı gösteren 1 personelimiz 3 günlük İtalya gezisi kazanacaktır' yazısını gören işçiler de uygulamadan memnun.
Kepçe operatörü 30 yaşındaki Oğuz Yağız, yurt dışı ödülünün kendilerini mutlu ettiğiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Daha önce çeşitli ödüller veriliyordu ama tabi bu daha güzel. Ailesiyle iş stresi ve yoğunluğundan kısa bir sürede olsa ayrı bir şekilde gezme, dolaşma fırsatı elde edecek. Biz memnunuz. Ben de elimden geleni yapacağım ayın personeli seçilmek için."

FOTOĞRAFLI