İstanbul’da son zamanlarda yaşanan nöbetçi eczane ve market gaspı olaylarının artması üzerine polis önlem aldı. Alınan önlemlerin ardından dün gece 50’inci Yıl Mahallesi’nde nöbetçi bir eczaneye giren şüpheliler silah tehdidi ile 2 bin lira çaldı. Şüpheliler eczaneden dışarıya çıktıklarında ize kendilerini bekleyen polisle karşı karşıya geldi. Polisle karşılaşan şüpheliler, polisin “dur” ihtarına silahla karşılık vermesi üzerine çatışma başladı.

Polisle çatışarak ara sokaklara kaçmaya başlayan şüphelilerden 3’ü, daha bir sokak bile uzaklaşamadan polis tarafından ayaklarından vuruldu. Arkadaşlarının yaralı olarak yakalandığını gören diğer şüpheliler ise geldikleri otomobille kaçmaya çalışırken, 1 kilometre sonra kaza yaptılar. Bunun üzerine şüpheliler, kendilerini takip eden polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerine ambulans beklenildiği sırada ayaklarından vurularak yakalanan 3 şüpheliye ilk müdaheyi soygunu gerçekleştirdikleri eczacı yaptı. Şüphelileri gerçekleştirdiği soygunlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

ŞÜPHELİLER ADETA SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI


Müdahalenin ardından gözaltına alınan şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğüne Gasp Büro Amirliği’nde sorgularında, 3 nöbetçi eczane gaspı, bir tekel büfesi soygunu, ayrıca iki market gaspı yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen silahların balistik incelemesi sürdüğü ifade edildi. Yapılan soruşturmanın ardından şüphelilerin adeta suç makinesi oldukları ortaya çıktı.

Şüphelilerden Y.E'nin (18) daha önceden hırsızlık, İ.E'nin (26) uyuşturucu madde bulundurmak, Ş.K.'nin (20) molotof kokteyli bulundurmak, kasten yaralama, oto hırsızlığı, C.A'nın (25) uyuşturucu bulundurmak, 3 adet kundaklama, M.Ö.'nün (19) ise toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhafelet suçlarından poliste kayıtları olduğu öğrenildi. Ayrıca Ş.K. ve M.Ö'nün bir terör örgütünün gençlik yapılanması ve sempatizanları listesinde adının olduğu öğrenildi.

SOYGUNCULARIN GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ EYLEMLER

Öte yandan polis ekiplerinin soruşturmasında şüphelilerin gerçekleştirdikleri eylemlerde tespit edildi. Buna göre şüphelileri, 13 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi ilçesinde bir markette silahlı soygunda bir miktar paranın çalınması, 21 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi, 75.yıl mahallesinde bir eczanenin silahla soyulması ve bin lira paranın gasp edilmesi, 25 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi, 75.yıl mahallesinde bir marketten silahlı gasp, 28 Şubat 2016 tarihinde 75.yıl mahallesinde bir tekel bayinin gasp edilmesi, 02 Mart 2016 tarihinde Sultangazi ilçesinde nöbetçi bir eczanenin silahla soyulması, 17 Mart 2016 tarihinde Sultangazi, 50.yıl mahallesinde nöbetçi bir eczanenin silahlı soyulma olayına karıştıkları öğrenildi.