Çin’in Tietsin kentinde 114 kişinin ölümüne ve 700’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan depolama alanında meydana gelen patlamada yakınlarını kaybeden ve evleri zarar gören Tietsin halkı tazminat talebinde bulunarak hükümeti protesto etti.
Tietsin halkı resmi yetkililerin konferans düzenlediği Mayfair Oteli önünde toplanarak, patlamadan kaynaklanan zararlarının karşılanması için hükümeti protesto etti. Öfkeli kalabalık, kimyasalların tutulduğu depolama alanının yerleşim yerlerine yakın alanlarda yapılmasının yasal olmadığını söyledi. Topluluk Sözcüsü, protesto gösterisi sırasında hükümet yetkililerine okuduğu açık mektupta, kaynak sularının kirlendiğini ve yerleşim yerine yakın olan lojistik şirketinin patlamaya nedeniyle çöplük yerine dönüştüğünü söyledi. Sözcü “Komşularımız orada hayatını kaybetti, çığlıkları uzun bir süre kulaklardan silinmeyecek. İnfaz alanına dönüşen o yerde nasıl iç rahatlığıyla yaşayabiliriz” dedi.
Tietsin’de sodyum siyanür gibi pek çok kimyasalın depolandığı alanda gerçekleşen patlamada 114 kişi hayatını kaybederken 700’den fazla kişi yaralanmıştı. İtfaiye erlerinin de aralarında bulunduğu 70 kişiden halen haber alınamazken, patlama nedeniyle en az 6 bin kişi evsiz kaldı. 17 bin evin bulunduğu yerleşim alanında pek çok ev zarar gördü.