Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen’in önemli kazanımlarından bir tanesi olan lisans tamamlamada tercih işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, yaptığı açıklamada; “Sendikamızın yoğun çabalarıyla elde edilen lisans tamamlama tercihleri başladı. Lisans tamamlamaya başvuranlara 20 tercih yapma hakkının verilmiş olması, uzaktan eğitim tercihlerinin yanında örgün eğitim tercihlerinin bir arada sunulması ile lisans tamamlamanın çok seçenekli olması verdiğimiz mücadelenin bir sonucudur. Sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.
Yüksek Öğretim Kurulu Yürütme Kurulunca Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programları tercih ve yerleştirme işlemleri için alınan kararlar ve önemli noktalara da değinen Karaer, şöyle konuştu; “Adaylar en az 1 en fazla 20 tercih yapabilir. Yerleştirme işleminin adayların ön lisans not ortalamalarının 2 ile çarpılarak elde edilen puanlara göre sıralanarak yapılmasına, 2015 yılında yerleşen adayların bir sonraki yıl yerleştirme işlemine başvurmaları halinde ön lisans not ortalamalarının 1 ile çarpılarak yerleştirme işlemine alınacaktır. Yerleştirme işlemleri adayların beyanı üzerinden yapıldığından kayıt sırasında adayların mezuniyet tarihi, diploma ve mezuniyet not ortalamalarının yerleştikleri üniversite tarafından kontrol edilerek kayıtlarının yapılmasına, kendi lehine yanlış beyan veren adayların yerleştirmeden doğan haklarını kaybetmesine neden olacaktır. Kayıtların 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili yükseköğretim kurumları tarafından yapılmasına, bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adayların kayıt haklarını kaybetmesine neden olacaktır. 5.Sağlık alanında lisans tamamlama programlarının her yıl katkı payı ve öğrenim ücretine ilişkin alınan Bakanlar Kurulu kararında yer almadığından adayların söz konusu lisans programlarına ilişkin belirlenen katkı payı veya öğrenim ücretini ödemelerine karar verilmiştir”