Şırnak’ın Silopi ilçesinde büyük kısmı teröristlerden temizlenen Şehit Harun Boy Mahallesi’nde arama tarama çalışması yürüten güvenlik güçleri, Hazreti Hüseyin Camii’nde 3 erkek cesedi buldu. Bu kişilerin teröristlerce öldürüldüğü değerlendiriliyor. İlk incelemede yaklaşık 5 gün önce öldürüldükleri belirlenen 3 kişinin cesetleri, otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cizre’de de hakim noktalarda konuşlanan tanklardan zaman zaman barikat ile teröristlerin bulunduğu hedeflere atışlar yapılırken, iki mahallede bir çok noktada dumanların yükseldiği görüldü. Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde önceki gün Murat Ekinci ve Murat Gül adında iki kişinin yaşamını yitirdiği ve cenazelerinin Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Güvenli yerlere gittiler
Cizre’de operasyonların başladığı günden beri çatışmalardan zarar görmek istemeyenler, buldukları araçlar ve imkanlar ile ilçeden ayrılmaya çalışırken, önceki gün de ilçeye Cizreli iş adamlarının gönderdiği yardımları getiren bir kamyon ile ilçeden ayrılanlar oldu. Zaman zaman çatışmalarda kullanılan kurşunların düştüğü Şah Mahallesi’ne gelen bir kamyon kasasına dolan bazı mahalle sakinleri daha güvenli yerlere gitti.

Başından vuruldu
Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının uzun namlulu silahla ateş açması sonucu seken kurşun, kaldırımda yürüyen A.K.’nin (49) başına isabet etti. Tedaviye alınan A.K’nin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haber7