Enver ALAS/ İSTANBUL, () AKCİĞER kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Yılmaz Köksal son yolculuğuna uğurlandı. Köksal için Üsküdar Şakirin Camii'nde düzenlenen cenaze törenine sanatçının ailesi ve yakınlarıyla sanatçı dostları katıldı.

Yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle bir buçuk yıldır tedavi gören ve önceki gün 76 yaşındaki hayatını kaybeden Türk sinemasının ve Yeşilçam'ın usta oyuncularından Yılmaz Köksal için Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Oynadığı filmlerde sürekli şapka takan usta oyuncunun tabutunun başına 'Yahşi Batı' filminde taktığı kovboy şapkası ile tuttuğu takım Beşiktaş'ın atkısı konuldu.

SANATÇI DOSTLARI CENAZEDEYDİ
Törene usta oyuncunun başta ailesi ve yakınları olmak üzere Kadir İnanır, Orhan Gencebay, Serdar Gökhan, Nur Sürer, Atilla Saral gibi isimlerin yanı sıra Yeşilçam'dan birçok isim katıldı. Törende taziyeleri Yılmaz Köksal'ın eşi Özden, oğlu Murat Yılmaz ve kızı Banu Köksal ile torunları İpek Çolakoğlu, Melis Çolakoğlu ve Ayşegül Köksal kabul etti.
Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Özden Köksal, "O kadar çabuk gitti ki çok üzgünüm. 53 yıldır beraberdik. Gitmesine o kadar çok üzgün ve şaşkınım ki hiç ölmeyecek gibi gelirdi bana. Hep, ben ondan önce öleceğim ve o bana 'güle güle' diyecek derdim ancak şimdi ben ona güle güle diyorum" diye konuştu. Oğlu Murat Yılmaz Köksal ise "Babam bir buçuk yıldır süren bir tedavi sürecindeydi. Sevenleri hep yanındaydı ve görüyorum ki hala daha yanındalar. Son zamanlarda daha çok çalışmak istiyordu. Sanırım bu her sanatçının içindeki bir uhdedir" dedi.

CÜNEYT ARKIN: SIRA BİZE GELİYOR
Yılmaz Köksal ile bir çok filmde birlikte yer alan yakın sanatçı dostu Cüneyt Arkın da taziye sırasında yanında bulunan bir arkadaşına yönelik 'Sıra bize geliyor' şeklindeki sözleri duyuldu.

"BEYAZ UZUN EYERLİ ATLARA BİNİP GÜNEŞE GİDİYOR KAHRAMANLAR"
Köksal ailesine başsağlığı dileyen Arkın basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Cüneyt Arkın, Yılmaz ilk sinemaya geldiğinde beraber oynadık. Çok rollerde beraber olduk. Sonra Malkoçoğlu'nda benim savaş arkadaşımdı. Ne büyük kaleleri fethettik, ne büyük orduları bozguna uğrattık. Küçücük bir rolden sonra başrole geldi. Bu çok önemli bir şey. Nasıl bir irade, disiplin ve çalışma ki oraya kadar geldi. Beyaz uzun eyerli atlara binip güneşe gidiyor kahramanlar" ifadelerini kullandı.

ATİLLA SARAL: YERİ ZOR DOLDURULACAK VE EKSİKLİĞİ HİSSEDİLECEK BİR AKTÖR"
Oyuncu Atilla Saral da çok sevdiği bir abisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Beraber çalıştık. Bizim eğitmenimizdi. Beraber sohbetlerimiz oldu. Biraz rahatsızlığı vardı. Nur içinde yatsın. Yeri zor doldurulacak, eksikliği hissedilecek bir aktör. Türk sinemasının önemli aktörlerinden birisiydi" diye konuştu.
Yılmaz Köksal için helallik alınmasının ardından öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Usta oyuncu, Kanlıca Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
(FOTOĞRAF)