Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

* Seçime ilerleyişimize atılşmış bomba olarak değerlendirilmeli.

* Esad'ın Suriye'nin istikrarını sağlayacağına inanmak zor

* Aradığımız formül Suriye halkının iradesini yansıtacağı model.

PUTİN ESAD GÖRÜŞMESİ

* Rusya ziyareti sonucu çuıkan tablo iki şeyi gösterebilir. Esad ilk defa ülkesinin sınırları dışına çıkıyor. Rusya, Esad ülkesine döndükten sonra ziyareti duyurdu. Esad'ın kendi ülkesinde katliam şebekesi yönetirken yurt dışına bu kadar rahat ve güvende olarak ayrılabiliyor.

* Siyasi çözüm gerektiğini biz de ifade ediyoruz. Her türlü formül ilk şart; Suriye halkının iradesi

ARINÇ'IN '400 VEKİL' AÇIKLAMASI


* Anayasa konusunda çağdaş normlara ulaşmazsak bunun önünde engeller olduğunu düşünüyoruz. Yepyeni bir anayasa yapılması gerekiyor.

* 7 Haziran sonrası yaşanan türbülanslardan Türkiye'yi korumak için söylenen bir temennidir. Polemik yaşanacaksa söyleyenlere sormanız gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT


* Muhalefet çağdaş demokrasilerde kendisini iktidarın alternatrifi olarak görür. Ben Oslo görüşmelerini gördüm diyen birinin gizli kapaklı

* Bu ispat ettiği anda hükümet ve bunda imzası olanlar gereğini yapmalı. Bu kadar radikal bir tezde bulunan birinin ispat edemiyorsa istifa etmesi gerekir.


Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar
* Burada neler vaaddedilmiş altında kimlerin imzası varmış açıklasın biz gereğini yaparız.

* 'Ben belge gördüm' diyorsa hemen açıklamalı. İkincisi de şu bu belgeleri kim getirdi size, bunun da açıklanması gerekiyor.

* Bugün orada birçok rapor var. CHP'nin internet sitesinde birçok ifadeyi dillendirdiğimde CHP vekil sıralarından büyük itirazlar geldi.