Irak’ta yaşadığı savaş nedeniyle Kırşehir’e 5 ay önce mülteci olarak gelen bedensel ve zihinsel engelli Musaab Amer (20), engelli olmasına rağmen kendisini Kur’an dinleyerek terbiye ediyor.
Kırşehir’e beş ay önce babası Amer FarooQ’un ülkesi Irak’ta namaz kıldığı esnada yapılan saldırıda yaralanması sonucu hem tedavi olmak hem de mülteci olarak yardım alabilmek için Kırşehir’e gelen Musaab Amer, çok istediği tekerlekli sandalyeye sosyal medya üzerinden örgütlenen ’Biz Ümmetiz’ adlı platformun yardımıyla kavuştu.
Kırşehir’de ’Biz Ümmetiz’ adlı sosyal medya platformunu koordine eden Muhammed Yaşar Kocadal, aile ile tanıştıktan sonra Kırşehir’de ve sosyal medya üzerinde giriştiği yardım çağrısına Almanya’dan cevap geldiğini ve bu mutluluğu engelli olmasına rağmen kendisini Kur’an dinleyerek terbiye eden Musaab’a hediye etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kocadal, "İlan sonucu Almanya’dan kardeşlerimiz yardım elini uzattı. Musaab kardeşimiz Irak’tan geldi. Kardeşimizin en büyük özelliği herhangi duyduğu bir surenin ismini ayet numarasını cüz ismine kadar hepsini biliyor. Maşallah Kur’an-ı Kerim’in tamamına hakim, kendi imkanları ile sadece televizyondan izleyerek Kur’an-ı Kerim’i ezberlemiş ne yazık ki bunu bizlere okuyabilecek durumda değil, Allah bizleri affetsin" dedi.
Ülkesi Irak’ta namaz kıldığı esnasında saldırıya uğrayan Amer FarooQ, altı çocuğu ile birlikte Kırşehir’e evlerine gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor.