RİZE (AA) - Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yağmur nedeniyle İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde devam eden törene, Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkan Vekili Mustafa Altay, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan Vekili Altay, burada yaptığı konuşmada, tarihin şanlı sayfalarında olağanüstü mücadele verilen ve zaferlerle dolu birçok olay olduğunu, Rizelilerin de çok büyük mücadeleler vererek vatanın bütünlüğünü korumak için mücadele verdiğini söyledi.

Millet olarak milli ve manevi değerlerin etrafında toplanılması gerektiğini ifade eden Altay, "Tarih boyunca tehlike, acı ve yoklukların üstesinden gelerek felaketin küllerinden doğan bu millet esareti asla kabul etmemiştir. Her türlü felaketi birlik ve beraberliğiyle atlatmış bu millet, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye'yi geleceğe taşımak için mücadele etmektedir.  Bizler de Rizeliler olarak samimiyetle, karşılıksız, çıkar gözetmeden Rize'yi seviyoruz. Rize'yi geleceğe taşımak için büyük kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Altay, "Cumhuriyetin en büyük teminatı gençlerdir. Geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayan ve geleceğimize yön verecek olan gençlerdir. Gençlere gelecekte çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Gençlere düşen en büyük görev yaşanılan acılardan ders çıkartıp tarihin tekrar yaşanmamasını sağlamaktır" diye konuştu.

Törende, gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Rize Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. 

Etkinlikler kapsamında "Milli Mücadele Döneminde Rize" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, üç gün boyunca ziyarete açık olacak.