Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Medikal Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Bozcuk ile Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Özer İlkgül, katıldığı toplantıda kadınlara meme kanseri hakkında bilgi verdi.
Döşemealtı Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi ile Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nin ortaklaşa düzenlediği, “Kanser Haftası” etkinliği yoğun ilgili gördü. Toplantıya, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Medikal Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Bozcuk, Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Özer İlkgül ile Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi’nden Uzman Dr. Oya Dirican konuşmacı olarak yer aldı.
Döşemealtı Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül, Antalya Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nevgün Özen, Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürü Birgül Yılmaz ve bölge halkı katıldı. Toplum sağlığını her daim önemsedikleri belirten Kaymakam Baygül, “Kadınlarımızı meme kanseri hakkında bilinçlendirerek, erken teşhisin önemini katılımcılara anlatmak istedik” dedi.
Kanser Haftası nedeniyle bir araya geldiklerini söyleyen Prof. Dr. Hakan Bozcuk, kanser hastalığında tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Op. Dr. Özer İlkgül ise yaptığı sunumda meme kanserinin görülme sıklığı ve teşhis yöntemleri hakkında katılımcıları aydınlattı. Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi hekimlerinden Uzman Dr. Oya Dirican da Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün kanser hastalığıyla ilgili yapmış oldukları faaliyetleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar sorularını Prof. Dr. Bozcuk, Op. Dr. İlkgül ile Dr. Dirican’a iletti. Toplantı sonrasında sunum yapan hekimlere Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül tarafından teşekkür belgesi ve hediyeler takdim edildi.