Milliyetçi Hareket Partisi'nde aylardır süren olaylı kurultay toplanıyor. Kurultayda karar alınabilmesini sağlayacak salt çoğunluk sağlandı. Saat 14:00 itibariyle salona 752 delegeye ulaşıldı ve kurultay başladı.

TÜZÜKDE 13 MADDEDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MHP'de çağrı heyetinin aldığı olağanüstü kongre tarihi ile ilgili Yargıtay'ın kararının ardından partililer bugün Büyük Anadolu Oteli'nde başladı. Olağanüstü kurultaydaki tüzük değişikliğine ilişkin verilen 13 ayrı önerge oybirliğiyle kabul edildi.

MHP'nin genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ da salona geldi. 752 delegenin imzasıyla toplanan kurultayda, Divan Başkanı oybirliğiyle Musavat Dervişoğlu oldu. Dervişoğlu'nun Divan Başkan olmasıyla Çağrı Heyeti'nin de görevi sona erdi. Dervişoğlu daha sonra kurultay programını okurken, değiştirilmesi talep edilen tüzük maddeleri okundu.

KURULTAY İÇİN 10 TEMMUZ KARARI...

Kurultay'da Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alınması kabul edildi. Kurultayın 10 Temmuz 2016 tarihinde yeterli çoğunlukla toplanamaması durumunda ise 17 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Anadolu Otel’de toplanılacağı belirtildi. Diğer yandan, 7 Haziran’dan sonra işlenen tüm disiplin cezaları kaldırılması gündeme alınması da kabul edildi.

GÜNGÖR'E İADE-İ İTİBAR

16.30 Kurultayda 14 değişiklik önergesi verildi. 2001 yılında partiden ihraç edilen, 2014 yılında yaşamını yitiren eski Milletvekili Ali Güngör için de iade-i itibar kararı çıktı.

"İMZANIZI ATIN 900'Ü AŞALIM"

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel "Bizim için psikolojik sınır olan 900 sınırını aşmak için salonda bulunan delegelerin de imzalarını atması çağrıda bulunuyorum" anonsunu yaptı.

NTV canlı yayınına katılan Sinan Oğan, gecikmenin genel merkez itiraz etmesin diye gelenlerin noter ile tespit edilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Delege sayısının 700'ü bulacağını tahmin ettiğini söyleyen Oğan, "Meral Akşener kendisini diğer adaylardan ayrı mı tutuyor sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Bir iftar düzenledik. Meral Hanım katılmadı. Kendisini ayrı tutmak istiyorsa onun bileceği iş, ancak Ülkücülerin en çok ihtiyaç duyduğu şey birliktelik, bunun aksini yapanları camia cezalandırır."

Seçimlerde başarısız olunduğunu savunan muhalifler, Devlet Bahçeli'ye karşı bayrak açmıştı.

Zaman içinde ortaya 8 aday çıktı:

Meral Akşener (Eski İçişleri Bakanı)

Koray Aydın (Eski Bakan)

Ümit Özdağ (MHP Genel Başkan yardımcısı)

Sait Gönen (eski Konya Milletvekili)

Sinan Oğan (Eski milletvekili)

Süleyman Servet Sazak (Gün Sazak’ı oğlu)

Suat Başaran (eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı)

Hüseyin Sözlü (Adana Büyükşehir Belediye Başkanı)