Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Oda Orkestrası Doç. Dr. Zafer Kurtaslan’ın şefliğinde konser verdi.
Konserin solistliklerini, Öğretim Görevlisi O. Kürşad Çakır (kanun), Yunus Çağlak (perküsyon), Özlem Azılıoğlu (ses), Emel Mutlu (ses), Zülfükar Avcı (bağlama, ses) Okan Ertürk (keman), Eren Şimşek (piyano-vokal) ve Meltem Argun (flüt, bendir) yaptı.
Orkestra, Türk müziğinin seçkin eserlerini büyük bir başarı ile yorumladı. Programın ilk 3 eserini Türk tangoları oluşturdu. Daha sonra “Kadifeden Kesesi” isimli bir Kırım türküsü Zülfükar Avcı’nın başarılı yorumu ile seslendirildi. Bu eserden sonra, orkestra düzenlemesini Öğretim Görevlisi Yunus Çağlak’ın yaptığı “Güzel Aşık Cevrimizi Çekemezsin” isimli ilahi seslendirildi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle de Türk Müziği’nin önemli kadın bestecilerinden Kemani Kevser Hanım’a ait olan Nihavent Longa, Kürşad Çakır (Kanun) ve Okan Ertürk tarafından başarı ile seslendirildi. Daktilo eşliğinde çalınan “Typewriter” (daktilo) isimli eser icra edilirken ilginç görüntüler yaşandı. Bu eserde Öğretim Görevlisi Yunus Çağlak’ın daktilo ile orkestraya eşlik etmesi ve orkestra şefi Zafer Kurtaslan’la gerçekleştirilen espirili diyaloglar seyircilere eğlenceli anlar yaşattı.
Konser, Zülfükar Avcı’nın bağlama ile seslendirdiği Azeri oyun havasının ardından orkestra düzenlemesini Öğretim Görevlisi Yunus Çağlak’ın yaptığı “Sille” adlı Konya türküsü Emel Mutlu tarafından seslendirilmesi ile coşkulu alkışlarla son buldu.
Konserden sonra NEÜ AKEF Dekanı Prof.Dr. Mehmet Kırbıyık ve NEÜ Müzik Eğitimi ABD’nın kurucularından emekli Prof. M. Salih Ergan, Prof. Dr. Nalan Yiğit ve NEÜ YADAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül orkestra üyelerine çiçek takdim etti.