Ali DANAŞ-İSTANBUL-

Süper ligin ilk maçında deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak olan siyah beyazlılar bu sezona 'kaderin değişeceği' sezon gözüyle bakıyor.

Öyleki hem kendi kaderini,hem takımın kaderini değiştirmek isteyen başkan,teknik direktör ve oyuncular Beşiktaş'ta bir araya geldi.Ve hepsi,bu sezon mutlaka bir şeylerin değişeceğine yürekten inanıyor.

Şenol Güneş hem kendi kaderini hem Beşiktaş'ın kaderini değiştirmek istiyor

Geçtiğimiz sezonun son 4 haftasına şampiyonluk ümitleri ile giren siyah beyazlılar arka arkaya yaşadığı kayıplarla üçüncülükle yetinmek zorunda kalmıştı.Bu hüsranın ardından Slaven Biliç ile yollarını ayıran siyah beyazlılar teknik direktörlük kariyeri Beşiktaş ile çok benzeşen Şenol Güneş'i takımın başına getirdi.

Şenol Güneş ile Beşiktaş'ın birbirerine benzeşmesindeki en göze çarpan detay tecrübeli hocanın takımlarının oynadığı güzel futbola rağmen yaşadığı hüzünlü sonları Beşiktaş'ın da fazlasıyla yaşamasıydı. Yılların getirdiği hırsla takımın başına gelen Şenol Güneş yeni sezonda hem kendi kaderini hem Beşiktaş'ın kaderini değiştirmek için elinden geleni yapmaya çalışacak.

Fikret Orman'ın da hedefi Şenol Güneş gibi Beşiktaş'ın kaderini değiştirmek

Beşiktaş'ta yeni sezona başlarken hem kendi kaderini hem Beşiktaş'ın kaderini değiştirmek isteyen bir başka isim ise başkan Fikret Orman olacak.Siyah beyazlı takımda başkanlık koltuğuna oturduğu Mart 2012'den bu yana '3 sezonda 3.lükten başka sonuç alamayan takımın başkanı' olan Fikret Orman da, Şenol Güneş gibi şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Her sezon olduğu gibi bu sezona da Futbol A Takımında yeni bir yapılanma ve değişikliklerle giren Fikret Orman, yönetici arkadaşlarıyla birlikte bu kez flaş isimleri transfer ederek daha güçlü bir takım kurmaya gayret etti.Mario Gomez ve Quaresma gibi yıldızları Erdal Torunoğulları ile birlikte takıma kazandıran Fikret Orman bu sezondan oldukça umutlu.

Yeniden doğmak isteyen oyuncular

Başkan Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş'in hem kendi hem Beşiktaş'ın kaderini değiştirmek istediği yeni sezonda bazı oyuncular varki onlar da 'kader' anlamında yeniden doğmak için mücadele verecekler.

3 yıl önce takımdan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra binlerce kişinin omuzlarında geri dönen Ricardo Quaresma,hem antrenmanlarda hem de oynanan hazırlık maçlarında öylesine hırslıydı ki adeta 'bu sezon benim sezonum olacak' der gibiydi.

En iyi zamanında Bayern Münich'ten Fiorentina'ya transfer olduktan sonra, yaşadığı sakatlıklarla bekleneni veremeyen ve Türkiye'ye 'meydan okumaya' geldiğini söyleyen Mario Gomez'de kaderini değiştirmek isteyen bir başka isim.Aynı zamanda taraftarın gözünden gün geçtikçe düşen genç yetenek Oğuzhan Özyakup,kalecilerden Tolga ve ismi sadece sakatlıklarla anılan Mustafa Pektemek'te kaderini değiştirmek için mücadele edecek olan oyuncuların başında geliyor.

Beşiktaş'ın bir başka kaderi 'bitmeyen stat' bu sezona yetişecek mi

Beşiktaş'ın 2015-2016 sezonunda kaderini değiştirecek dördüncü ve en önemli beklenti ise açılış tarihi sürekli değişen Vodafone Arena Stadı olacak.Yapımına Temmuz 2013 yılında başlanan ve iki sezondur bitirilemeyen stat inşaatının,en geç bu sezonun ikinci yarısına yetiştirilmesi öngörülüyor.Özellikle başkan Fikret Orman'ın stat çalışanlarını teşvik etmek amacıyla verdiği açılış tarihlerinin sürekli olarak ertelenmesi,camiada oldukça sık bir şekilde eleştirilen ve seçim malzemesi yapılan bir hale geldi.

Son iki sezondur iç saha maçlarını oynayacak stat bulma konusunada yaşanılan sıkıntılar ve gidilen iç saha deplasmanları seyirci açısından da siyah beyazlıları fazlasıyla olumsuz etkilemişti ve bu sezonda etkileyecek gibi görünüyor.Çünkü Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı için sattığı kombine sayısı yapılan yıldız transferlere rağmen beklentilerin altında kaldı.

Bu sezon Beşiktaş'ta 'seçim' sezonu olacak

Ve işte Beşiktaş'ın kaderini değiştirecek 5.olay da bu sezon yapılacak 'seçimler' olacak.

Başkan Fikret Orman'ın mali kongrede verdiği 'erken seçim' sözü hala gündemdeki yerini koruyor.Transfer ve stat çalışmalarından dolayı Ekim veya Kasım ayına bırakılan seçimin yapılıp yapılmayacağına yine Fikret Orman'ın kendisi karar verecek.Erken seçim olmasa bile Mayıs 2016'da olağan seçim yapılacağı için,Futbol A Takımının bu sezon alacağı sonucun Mayıs'taki kongreyi doğrudan etkileyeceği muhakkak.Üç sezonda değişmeyen kader olan 3.lüğün bu sezon da olası bir tekrarı durumunda başkan ve yönetim bazında bir çok sürprizin yaşanması kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor.

Oyun planı ve ilk onbir düzeni hazır ama orta saha eksik

Ve şimdi gelelim Beşiktaş Futbol A Takımının sezon öncesi durumuna

Teknik direktörlüğe Şenol Güneş'in getirlmesi ve yapılan hem nokta,hem yıldız transferler camiayı şampiyonluk inancı olarak oldukça umutlandırdı.

Yaklaşık 45 gündür kafasındaki kurguyu takıma uygulatmaya çalışan Şenol Güneş'in nasıl bir mesafe katettiğinin en büyük göstergesi elbette ki lig maçları olacak.

4 sezondur oynanan 4-2-3-1 sisteminde çok fazla değişiklik yapmayan Şenol Güneş'in kafasındaki ilk onbir,Avusturya'da yapılan 2. etap kampında çoktan şekillenmişti bile.Ancak Şenol Güneş,Tolgay Arslan'ın sakatlığının yanına Veli Kavlak'tan arka arkaya gelen kötü haberler eklenince orta saha kurgusunda sürekli değişiklik yapmak durumunda kaldı.

Atiba'nın yanında oynayacak olan Oğuzhan'ı Sosa'nın sakatlığı ile 10 numara pozisyonuna kaydıran tecrübeli hoca bu bölgede mecburen Necip'i oynatarak hücum gücü düşük bir ikili ile oynamak zorunda kalıyor.Sosa'nın iyileşmesi durumunda ise ideal onbir Tolga-Beck-Rhodolfo-Tosic-Atiba-Oğuzhan-Gökhan Töre-Sosa-Quaresma ve Mario Gomez şeklinde olacak.

Şenol Güneş ayrıca kalan 15 günlük sürede Tolgay ve Veli'nin açığını kapatacak bir orta saha oyuncusunun da mutlaka ve mutlaka transfer edilmesini bekliyor.