Antalya Yörükler Derneği’nin Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde düzenlediği 18 Mart Çanakkale şehitlerinin 100 yıl anma etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.
Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman programda yaptığı konuşmada, 18 Mart 1915’deki Çanakkale savaşı ve onu takip eden Gelibolu’ndaki kara savaşlarının, Türk milletinin var oluş destanı olduğunu belirtti. İnsanlık tarihinde, Türk milleti kadar düştüğü yerden kalkmayı bilen bir millet olmadığını ifade eden Dumar, “Şu gördüğünüz bayraklar, milletimiz yere düştüğünde, küllerimizden yeniden doğuşumuzun sembolüdür. Sadece son Türk bayrağımızın doğuşu, yüz binlerce şehidimizin kanlarının bedelidir. Çanakkale savaşlarında, mermilerin havada çarpıştığı böyle çetin bir vatan savunmasında, can taşıyan bir canlının hayatta kalmayacağı muhakkaktır. Eğer Türk milleti ayakta kalmayı başardıysa, şehitlerimizin orada vatan savunması yapan atalarımıza kalkan olmasındandır. Cenab-ı Hak’tan dileğimizdir ki milletimizi bayrağımızla, vatanımızla, devletimizle ve bu topraklarda yaşayan hiçbir insanımızı diğerleriyle imtihan etmesinler” dedi.
Düzenlenen etkinlikte sahne alan Ozan Aşık Kazanoğlu şiirleriyle duygusal anlar yaşatırken, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Kaştan ise Çanakkale savaşında yaşananları anlattı. Çanakkale Zaferi’ni anlatan Grup Nefes ile yönetmen Fatma Filoğlu tarafından hazırlanan tiyatro oyunu ise seyirciden büyük alkış aldı.