Mersinli senarist ve işadamı Mahmut Kule, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan’dan yola çıkarak, kadınlara şiddet uygulayanları sinema filmiyle anlatan bir senaryo yazdı.
Film senaryoları yazan ve Azerbaycan’da inşaat işleri yapan işadamı Mahmut Kule, kısa sürede vizyona gireceğini söylediği ‘Ben Bir Meleğim’ filmiyle ilgili İHA’ya açıklama yaptı. Sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Kule, Özgecan Aslan cinayetine bütün Türkiye’nin duyarlılık gösterdiğini belirterek, “Biz de Mersinliler olarak sessiz kalmak istemedik. Mersin üzerindeki o önyargıyı, kötü imajı ortadan kaldırmak istedik. Bu yüzden bir film yapmaya karar verdik” diye konuştu.
‘Ben Bir Meleğim’ adını verdiği bu filmde Özgecan’ın hayatını anlatmadığının altını çizen Kule, “Bir film yaptık, bunu Özgecan’a başta olmak üzere tüm dünyada şiddet görmüş kadınlara hediye edeceğiz. Burada amaç, zaten yaşanmış olan acıları başta ailesi olmak üzere, diğer hassasiyeti olan kadınlara yaşatmak değil. Amacımız, insanlara bir ders vermek, sosyal bir mesaj vermekti. Dolayısıyla iddialı bir film. İnşallah en kısa zamanda vizyona girecek” ifadelerini kullandı.
“FİLMDE ŞİDDET GÖREN KADINLARI DEĞİL, O ŞİDDETİ UYGULAYANLARI ELE ALDIK”
Böyle bir film yapmaya nasıl karar verdiğini de anlatan Kule, aslında daha önce senaryosunu yazdığı bir aşk filmini hayata geçirmek için Azerbaycan’dan Türkiye’ye geldiğini, ancak Özgecan’ın katledilmesiyle her duyarlı insan gibi kendisinin de bir şeyler yapmak istediğini aktardı. Gazetelerde Özgecan cinayetine ilişkin haberleri okurken, bu senaryo fikrinin doğduğunu kaydeden Kule, şunları söyledi:
“Gazeteleri okurken, kendi kendime o şahsa, ‘Nasıl bunu yapabildin? Bunu senin bacına yapsalardı ne düşünürdün?’ dedim. Buradan yola çıktım ve karar verdim. Tabi burada bütün hassasiyetleri göz önüne aldık. Kadına şiddet, aile, uyuşturucu bağımlısı çocuklar, bütün bu konuları bir arada işledik. Güzel bir proje olacak inşallah.”
“ÖZGECAN ARTIK BİR SEMBOL. FİLM EN KISA ZAMANDA VİZYONDA OLACAK”
Filmde şiddet gören kadınları değil, o kadınlara şiddeti uygulayanları ele aldığını dile getiren Kule, “Özgecan’ı bu filmde canlandırmadım. Çünkü ailesinin de hassasiyetini göz önüne aldık. Bu yüzden biz sadece Özgecan’a ve şiddet görmüş kadınlara hediye ediyoruz bu filmi. Senaryomuz şu anda bitti, projemiz revizyonda. En kısa zamanda inşallah vizyonda olacak” şeklinde konuştu.
Kule, “Bu filmde sadece şiddet gören kadınları değil, aile konusunu da işliyoruz. Uyuşturucu bağımlısı çocukları işliyoruz ve özellikle bu şiddeti yapanları işliyoruz. Onların psikolojilerini, nedenlerini. Filmin adı ‘Ben Bir Meleğim’. O ismi uygun gördük. Umuyorum seyirciler de yakıştıracaktır o ismi. Özgecan, tabi ki babasının gözünde bir melek. Özgecan artık herkesin gözünde bir melek, gerçekten bir melek. Özgecan artık bir sembol oldu dünya kadınları için. Artık o bir sembol” şeklinde konuştu.
Kule, Özgecan’ın ailesiyle hiç görüşmediğini, ancak gerekirse görüşebileceğini de belirterek, “Giderim, hayır dualarını alırım. Zaten amacımız onların yüreklerine su serpmek” dedi.