Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden gelen istekleri kırmayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, okula halı saha yaptırarak gençlere hediye etti.
Halı sahanın açılış törenine Başkan Mustafa Ak’ın yanısıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konuşmasına İngiltere Premier Ligi’nin önde gelen takımlarından Liverpool’u penaltı atışları ile eleyen Beşiktaş’a başarı dilekleri ile başlayan Mustafa Ak, takımlarının başarısından dolayı Beşiktaş taraftarlarını da tebrik etti. Sporun önemli bir eğitim aracı olduğunu belirten Başkan Ak, “Gençlerimizin eğitiminde spor önemli bir yer tutuyor. Her gencimizin mutlaka bir spor dalı ile uğraşmasını arzu ediyoruz. Hangi alanda yetenekliyseniz o spor dalı ile ilgilenmelisiniz” dedi.
Halı sahayı Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi’nin ortaklaşa kullanacağını kaydeden Başkan Ak, “Yine böyle bir tören anında buradaydık ve sizlerden bir istek geldi. ‘Bir halı sahaya ihtiyacımız var’ dediniz, onu da gerçekleştirdik. Güle güle kullanın, umarım beğenmişsinizdir” diye konuştu.
BİR DERSLİĞİNE HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETMENİ
Mustafa Ak, her zaman için eğitime öncelik verdiklerini, öğrencilerin daha iyi şartlardaki okullarda eğitim görmeleri ve okullardaki eksiklerin tamamlanması için çalıştıklarını söyledi. Keçiören Belediyesi olarak her zaman okulların arkasında duracaklarını vurgulayan Başkan Ak, “Eğitimin daha kaliteli hale gelmesi içinde elimizden ne gelirse yapmaya da hazır olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum. Yoğun iş tempom içinde en çok bir okulu ziyaret ettiğim zaman rahatlıyorum. Sizlerin arasında olduğum zaman ben stresi de yoğun programı da unutuyorum ve çok mutlu oluyorum. Onun için sizleri çok seviyorum, sizlerin arasında olmayı çok seviyorum” dedi.
Bugün bir dersliğine hayat bilgisi öğretmeni olacağını ifade eden Başkan Ak, “Bir insan hayatı boyunca hem öğretmendir hem öğrencidir. Hayatı boyunca mutlaka kendisi birilerine bir şeyler öğretir, mutlaka bir başkasından da bir şeyler öğrenir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar bizlerde etrafımızdaki çocuklarımıza, arkadaşlarımıza, dostlarımıza mutlaka bir şeyler öğretiriz. Bu bazen mesleki eğitim olabilir, bazen de hatalarla ilgili tecrübeler olabilir” şeklinde konuştu.