Beşiktaş’ın, 28’inci haftanın kapanış maçında Kardemir Karabükspor ile Ankara’da yapacağı karşılaşmada futbolcular “Hayata El Ver“ pankartı açacak.
Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde, Ankara Üniversitesi, Türk Anesteziyoloji ve Renimasyon ve Resüsitasyon Dernekleri tarafından hazırlanan Sağlık Hayata El Ver (2014-2016) Projesi kapsamında topluma ani kalp durmasının önemini anlatılmaya devam ediyor. Hayata El Ver Projesinin temel amacı kısa vadede toplumda “ani kalp durması” konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak, uzun vadede ise ani kalp durmasına bağlı ölüm oranlarının azaltılmasıdır. Yaklaşık iki yıl sürecek bu proje kapsamında toplumun her kesimine “ani kalp durması” vakası ile karşılaştıklarında yapılması gerekenleri öğretmek, mümkün olduğunca çok kişiye “ilk yaşam desteği” eğitimi vermek amaçlanmakta.
Bu kapsamda bu akşam Beşiktaş’ın 28. haftanın kapanış maçında Kardemir Karabükspor ile Ankara’da yapacağı karşılaşmada futbolcular “Hayata El Ver“ pankartı açacak.
Maç öncesi saha kenarında Türk Anestezi Derneği’nin eğiticileri Bee Gees’in Stayin Alive parçası eşliğinde kalbi duran bir kişiye nasıl ilk yardım yapılacağını maketler üzerinde uygulamalı olarak gösterecekler.