YÜKSEK Öğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Kırklareli Üniversitesi’nde 7 fakülteye birincilikle yerleşen öğrencilere başarı belgelerini verdi. Türkiye yüksek öğretim sistemindeki öğrenci sayısı bakımından, Avrupa'da Rusya’dan sonra ikinci olduğunu ifade eden Prof.Dr. Saraç, “Bugün öğrenci sayımız 6 milyon 63 bine ulaşmıştır. Bu zengin beşeri sermayeyi ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına başarı ile sunmak istiyoruz” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl devlet ve vakıf üniversitelerinin fakültelerine birincilikle yerleşen 1351 öğrenciye tebrik mektubu gönderdi. Başarılı öğrencilerin ve ailelerinin mektupla kutlandığı proje kapsamında Kırklareli’ne gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, Kırklareli Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret ederek Kırklareli Üniversitesi’ne geçti.
Kayalı Yerleşkesinde öğrenci ve öğretim üyeleri ile bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, bu yıl ilk defa başarı öğrencilere tebrik mektubu gönderdikleri projeyi anlattı. Bu yıl üniversite yerleşmelerinde boş kontenjan sayılarında ciddi azalmalar yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Saraç, “2015 yılı yerleştirme sonuçlarına göre 832 bin 739 kontenjanımızdan sadece 38 bin 789 kontenjana yerleşme olmayarak boş kalan kontenjan oranı yüz 4.7’ye inmiştir. Bu seneki doluluk ve boş kontenjanlara bakıldığında boş kontenjanlarda son 7 yılın en düşük boş kontenjanı olduğu görülecektir ki bu yeni YÖK yönetimin ilk yılında kaydettiği büyük bir başarıdır. Bunun sebebi kalite odaklı bir yaklaşımla sistematik bir şekilde kontenjan politikasını değiştirmemiz ve rasyonel bir zemine oturtmamızdır” dedi.
“AVRUPA’DA İKİNCİYİZ”
Türkiye’nin yüksek öğretim sistemindeki öğrenci sayısı bakımından Avrupa yükseköğretim alanı ülkeleri arasında Rusya’dan sonra ikinci olduğunu anlatan Prof. Dr. Saraç sözlerini söyle sürdürdü:
“Yıllar içindeki artışta ise en yüksek ülkedir. Bugün öğrenci sayımız 6 milyon 63 bine ulaşmıştır. Bu zengin beşeri sermayeyi ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına başarı ile sunmak istiyoruz. Seçilmiş olduğumuz gün mütevazi bir üslupla önümüze bir takım hedefler koyacağımızı ve bu hedeflere ulaştıkça hissedilebilir bir iyileşme gerçekleşeceğini söylemiştik. Hamdolsun bu yolda kısa zamanda mesafe kat ettik. Bu başarıda sizlerin büyük payı vardır. Bilinmesi isteriz ki bu yolda adım atmaya devam edeceğiz. Zira biliyoruz ki 2023 hedefleri ancak kalkınma ile kalkınma da ancak bilim hayatının yüksek bir seviyeye çıkması ile gerçekleşebilir.”
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Konuşmaların ardından 2015 – 2016 Akademik döneminde Kırklareli Üniversitesi’nin fakültelerine birincilikle yerleşen öğrenciler Ayşe Birge, Aytuğ Kaya, Tahsin Okyay, Yunus Suratlı, Ulaş Canal, Murat Avcı ve Volkan Kabak’a başarı belgesi ile teşekkür mektuplarını veren Saraç şehirden ayrıldı.
Programa Saraç’ın yanı sıra Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLI