Faruk ZABCI/LONDRA, ()

Takımı West Ham Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda iddiasız bir Malta takımına ancak penaltı atışlarıyla galip gelip 3. tura yükselince, İngiliz basını Slaven Bilic'i topa tuttu.

Daily Mirror "West Ham sıcaklığı hissetti" başlıklı haberinde Hırvat teknik direktörün "Avrupa Korkusu" nu vurguladı. "Malta Çılgınlığı" diye verilen haberde, West Ham'ın güçbela penalty atışlarıyla turu atlayabildiği kaydedildi.

Haberde, Slaven Bilic, takımının rahatsız edici bir mağlubiyetten kurtulduğuna değinirken West Ham'ın Avrupa tecrübesi olmamasını suçladı. Maltalı küçük balıkların 1-0 galip geldiği maçta West Ham'ın Avrupa Ligi'nden çıkmamakta şanslı olduğuna dikkat çekildi.

The Sun gazetesi de "Bilic Birkinkara için patladı" haberinde, Slaven Bilic'in bocalayan West Ham'lı futbolcularına penalty atışlarına gelindiğinde akıllarını başlarına toplamaları ve Malta takımını eleyip Avrupa Lig'inde kalmak için penalty atışlarına kaldıklarını uyardı.

Kızgın teknik direktörün "Biz bu şekilde Avrupa'da oynamaya alışık değiliz. Provokasyonlara tepki vererek çok zaman ve enerji kaybettik" dediğine dikkat çeken The Sun, 15. dakikada savunma oyuncusu James Tomkins'in kırmızı kart görmesini de "İki maçta iki kırmızı kart. İkisi de aptalcaydı" diye yorumladı.

Malta güneşinden West Ham'ın kırmızı yüzle çıktığını yazan The Sun,

West Ham'ın neredeyse bir öğrenci, bir öğretmenin de kadrosunda olan tüm gün futbol oynamayan futbolculardan kurulu bir takım tarafından elenme aşağılanmasıyla karşı karşıya geldiğine dikkat çekti. West Ham'daki 1-0'lık maçta bile taraftarların takımlarını Londra'da ıslıkladıklarına işaret edildi.