Keçiören Belediyesi zabıta ekiplerinin semt pazarlarında yaptığı denetimlere Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Vatandaşların sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmesi için denetimleri aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Ak, “Denetimlerde esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Vatandaşlarımızın alışveriş yaparken, esnafımızın da satış yaparken olumsuz bir durumla karşılaşmaması için tüm önlemler alınıyor” dedi.

Basınevleri pazarını Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte denetleyen Başkan Mustafa Ak, alışveriş yapan Keçiörenli vatandaşlarla da sohbet etti. Pazar esnafının da hatırını soran Başkan Ak, vatandaşların daha rahat, huzurlu ve güvenli alışverişler yapabilmesi için zabıta denetimlerine önem verdiklerini söyledi. Semt pazarlarında esnafın satış, vatandaşların ise alışveriş yaparken sıkıntı yaşamamaları için tüm tedbirleri alarak kolaylaştırıcı hizmetler sunduklarına dikkat çeken Başkan Ak, “Haftanın her günü Keçiören’in farklı semtlerinde kurulan 39 pazar alanında, tezgahların sabah kurulumundan akşam kaldırılmasına kadar genel düzen ve temizliğine büyük önem veriliyor. Pazar esnafının kıyafeti, kimlik kartları, fiyat etiketleri, ölçü ve tartı aletlerinin kontrolleri rutin bir şekilde yapılıyor. Ayrıca elektronik terazilerle vatandaşlarımızın aldıkları ürünleri kontrol edebilmeleri sağlanıyor. Pazar yerlerinde alışveriş yapan ve aldığı ürünün ağırlığını kontrol etmek isteyen Keçiörenliler, Keçiören Belediyesi’nin kendileri için tahsis ettiği bu elektronik terazileri kullanabiliyor” diye konuştu.

HEDEF HUZURLU VE GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Keçiören Belediyesi ve Ankara Pazar Yerleri Oda Başkanlığı’nın işbirliğiyle tezgah açan tüm pazarcı esnafına satışa sundukları ürünler için Keçiören Belediyesi logolu fiyat etiketleri dağıtıldığını kaydeden Başkan Ak, pazar esnafına akşam tezgahlarını topladıktan sonra çöp artıklarını koymaları için çöp poşetleri de verildiğini hatırlattı. Başkan Ak, Keçiören Belediyesi Pazar Büro Amirliği tarafından semt pazarlarında tezgah açan ve çalışan tüm pazarcı esnafını kayıt altına aldıklarını ifade ederek, “Pazar yerlerini asfalt çizim makinesiyle yeniden çizerek her esnafa bir tezgah numarası veriyoruz. Numaraları tezgah alanlarının önüne okunur şekilde yazıyoruz. Böylece vatandaşlarımız hangi esnaftan ve kaç numaralı tezgahtan mal aldıklarını bildikleri için daha rahat ve güvenli bir şekilde alışverişlerini yapabiliyorlar. Ayrıca semt pazarlarımızda huzuru bozan, kurallara uymayarak vatandaşlara kötü muamelede bulunan ve bağırarak satış yapan pazarcı esnaflarına da kesinlikle göz yummuyoruz. Bu tür davranışlarda bulunan esnafların yerlerini iptal ederek tezgahlarını kapatıyoruz” bilgisini paylaştı.

"TÜM ÖNLEMLERİ ALIYORUZ"

Yapılan denetimlerle esnafların satış yaparken bilinçlendirildiğini de kaydeden Başkan Ak, “Semt pazarlarının halkın gıda ihtiyacını karşılamada önemli bir yeri var. Yapılan denetimlerde esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Vatandaşlarımızın alışveriş yaparken, esnafımızın da satış yaparken olumsuz bir durumla karşılaşmaması için tüm önlemler alınıyor. Pazarlarımızda temizlikten düzene kadar tüm hizmetler sağlanıyor. Bizim için vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir” mesajını verdi.