Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - EDİRNE’de yaşanan taşkınların ardından adeta tarlaya dönen Tarihi Kırkpınar Er Meydanı güreş sahasının çimleme çalışmasına başlandı. Edirne Belediyesi tarafından, Temmuz ayında 654’üncüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne yetiştirilmeye çalışılan Er Meydanı'na 300 kilo çim tohumu atıldığı bildirildi.
Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı’nın 4 ay gibi uzun bir süre taşkın suları altında kalması çimlere ve stada büyük zarar verdiğini söyledi. Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Kırkpınar’ı düzenledikleri alan olan Sarayiçi’nde bu kış dört kez sel, üstüne bir fırtına yaşadıklarını anlattı.
Yaşanan taşkının ardından suların çekilmesiyle, yaklaşık 4 milyon lira civarında bir hasar söz konusu olduğunu ve Temmuz ayına kadar düzenlenecek yağlı güreşlerine sahanın hazır olacağını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, çalışmaları belediyenin imkanları ile yürüttüklerini kaydetti. 20 Temmuz tarihinde düzenlenecek 654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne bu alanı mutlaka yetiştireceklerini söyleyen Başkan Gürkan, "Burası özel bir çayır. Otların yüksek olması gerekiyor. O yüzden biçmiyoruz. Pehlivanlar güreşirken yere düştüklerinde, yere savrulduklarında bir yastık vazifesi görüyor o çayır ve çimler. Ayrıca tribünlerin bakım, onarım, boya, badana, kırılan yerlerin tamiratı, dökülen kısımların onarılması devam ediyor. Hepsini yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI