DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Türk Kızılayı 168 Çağrı Merkezi, Kurban Bayramı öncesi günde binin üzerinde çağrıyı yanıtlayarak vekaletle kurban kesiminin sağlıklı yürütülmesine önemli katkı sağlıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların kurban kesimi konusunda da Türk Kızılayına güvenmesinin kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Bu yıl vekaletle kurban kesim kampanyasını 18 Ağustos’ta başlattıklarını, yaklaşık bir aylık süreçte de Türk Kızılayına adeta çağrı yağdığını anlatan Akar, "Türkiye’nin dört bir tarafından kurban vekaleti alıyoruz, her gün binin üzerinde çağrıya cevap veren merkezimiz, vekalet sahiplerinden gelen soruları cevaplandırıp kurban ücretlerinin ödenmesine kadarki süreci sağlıklı bir şekilde yönetiyor. Günün hemen her saati vatandaşımızdan kurban vekaletine ilişkin çağrı gelebiliyor. Bu döneme özel, personel sayımızı da artırdık" diye konuştu.

-Her yıl daha fazla vekalet sahibine ulaşılıyor

Akar, Türk Kızılayı'nın başlattığı kurban modeli ile her yıl daha fazla vekalet sahibine ulaştıklarına işaret ederek, "Tüm bankalardaki hesap numaralarından, PTT şubelerinden, kurumsal internet sitesinden ve şubeleri aracılığıyla kurban vekaleti alan Türk Kızılayı, en büyük hizmeti 168 numaralı çağrı merkezi üzerinden veriyor. Personelimiz Türk Kızılayı Kurban Modeli konusunda vatandaşımıza bilgi verip, vekaletin gerçekleşmesi konusunda yardımcı oluyorlar. Kurban Bayramı boyunca da aynı tempoda hizmet verecek çağrı merkezini tüm vatandaşlarımız arayabilir. Kampanyamıza her geçen gün daha fazla vatandaşımızın ilgi gösterdiğini gelen çağrılardaki yoğunluktan anlayabiliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Çağrı merkezinin Kurban Bayramı boyunca da hizmet vereceğini vurgulayan Akar, "Vekaletlerini son saatlere bırakmak durumda kalan vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için Kurban Bayramı boyunca çağrıları cevaplanacak, Vekalet işleminin gerçekleşmesi için gerekli yönlendirme yapılacak" dedi.