Elbistan İlçe Müftlüğü, görev yaptıkları cami ve Kur’an kurslarına başarılı çalışmaları dolayısıyla iki imam-hatibi plaketle ödüllendirdi.
Elbistan İlçe Müftülüğü’nün aylık toplantısı, ilçe genelindeki camilerde görev yapan imam-hatipler ve müezzinlerin katılımı ile Müftü Muhsin Demirel başkanlığında gerçekleştirildi. Müftülük camiindeki toplantıda, camiler ile Kur’an kurslarının son durumu, ihtiyaçları, eksikliklerin giderilmesi ve genel konular görüşüldü. Müftü Demirel, toplantının sonunda Doğan Mahallesi Cami İmam-Hatibi Nakşi Şahin ile Karaelbistan Mahallesi Cami İmam-Hatibi Esat Tanrıverdi’ye başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.
Plaket takdimi sırasında konuşan Müftü Muhsin Demirel, “Karaelbistan Mahallesi Cami İmam-Hatibi Esat Tanrıverdi, Karaelbistan Mahallesi’nde 3 katlı bir bina yapmıştır. Bu binanın birinci katı Kur’an kursu, ikinci katı taziye ve sohbet evi, üçüncü katı da konferans salonu olarak kullanıyor. Doğan Mahallesi Cami İmam-Hatibi Nakşi Şahin de, görev mahallinde hem camisini onarmış, hem Kur’an kursunu onarmış hem de lojmanını onarmış. Her üçü de pırıl pırıl olmuş. Caminin etrafı da tertemiz olmuş. Biz de bu arkadaşlarımızı onurlandırmak ve diğer arkadaşlarımızı da teşvik etmek için bu ay kendilerine plaket verdik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Hizmetlerinin devamını diliyoruz. Cenab-ı Allah, onları, çocuklarını her tülü kazadan ve musibetten muhafaza eylesin. Cenab-ı Allah, Elbistan’da müftülüğümüzün hizmetlerini daha da ileriye taşısın inşallah. Bu hizmetlerimizi yaparken de Cenab-ı Allah yardımcımız olsun” dedi.
Camilerin ve Kur’an kurslarının çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması için yardımsever ve hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Müftü Demirel, “Elbistan’da varlıklı ve imkanı olan kardeşlerimizin yardımlarına ihtiyacımız var. Kur’an kurslarımızın bakıma ihtiyacı var. Yine aynı şekilde camilerimizin birçoğunun da ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.