Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 2’inci Bölge Milletvekili Adayları Ali Rıza Erbay, Murat Emir, Ali Yılmaz ve Selma Ergen ile birlikteAnkara’nın Güdül ve Nallıhan ilçelerini ziyaret etti.
Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Yaşar, daha önce belde olan Çayırhan Mahallesi’nin sakinleriyle de buluştu.
MİTİNG GİBİ KARŞILAMA
İlk olarak Güdül CHP ilçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Yaşar’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Güdüllüler ile tek tek tokalaşıp sohbet eden Yaşar, Nallıhan’da ise seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti.7 Haziran seçimlerinin Ankara’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Yaşar, “Hangi düşünceden, hangi partiden olursanız olun hepimiz ülkemiz için en hayırlısını istiyoruz. Bundan hiç kuşkum yok. 7 Haziran seçimlerinin ilçenize, Cumhuriyet’in başkenti Ankara’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“BENDE BİR KÖY ÇOCUĞUYUM”
Yaşar, “Bende bir köy çocuğuyum. Afyon’un Sandıklı ilçesinden bugünlere geldim. Şimdi sizlere soruyorum, bugün buraya akın akın siyasetçiler geliyor. Akşam televizyonlarınızın başına oturuyorsunuz, o renkli camda sizlere anlatılan bir Türkiye var. O siyasetçilerin anlattıkları Türkiye ile Nallıhan’da ki, Güdül’de ki emekçinin, çiftçinin, esnafın yaşadığı Türkiye aynı mı? 2004’de iktidara gelenler, bugün 2015’de yaşantınızı eskiye göre daha fazla iyileştirdiyse iktidar partisine oy verin, daha iyi durumda değilseniz demokratik hakkınızı kullanarak, sandığa gidin ve vicdanınız ile oy kullanın” dedi.
“NEREDE HAYVANCILIK, NEREDE ÇİFTÇİLİK”
Emeklinin, tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan çiftçi ve köylülerin sorunlarına da değinen Yaşar, “Ben biliyorum ki hepiniz geçim sıkıntısı çekiyorsunuz, çoğunuz işsiz ve bu yüzden de sürekli göç veriyorsunuz. Bu güzelim topraklar neden göç veriyor. Nerede hayvancılık, nerede çiftçilik? Neden çocuklarınız büyükşehirlere göç ediyor” diye konuştu.