CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün 18 Mart 1915 tarihimizin yüz akı olan Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan yurdumuzu, Cumhuriyetimizi bugün de aynı ruhla, aynı anlayışla korumak temel sorumluğumuzdur” dedi.
Kiraz, yayımladığı mesajında 100 yıl önce sadece Türkiye tarihinde değil dünya tarihine de altın harflerle ‘Çanakkale geçilmez’ diye yazıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Bu destan, mazlumun, zalim ve vatanseverin, işgalci ile yurt severin ve direnişçinin de sembolü oldu. Şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanan Çanakkale, bir ulusun kendi kaderini tayin etmesini de tarihi bir örnek olmuştur. Bağımsızlık aşkıyla cepheye koşanlar, en kötü şartlarda, en üst mücadeleyle Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın da işaretini verdiler. Bu temeli atarken kardeşçe yaşama ülküsünü, ulus olma bilincine dönüştürdüler. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizi ve gazilerimizin emaneti olan yurdumuzu, Cumhuriyetimizi bugün de aynı ruhla aynı anlayışla korumak hem temel sorumluğumuz hem de bu konudaki kararlılığımızın göstergesidir. Çanakkale Zaferi’nin ve şehitler gününün 100. yıl dönümünde Ulu Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”