İnsanlar başta temel ihtiyaçları olmak üzere birçok sektörde çalışarak bu ihtiyaçları karşılamayı hedeflerler. Çalışmak için gerekli bazı eğitimler de almaktadırlar. Bu eğitim sürecinin sonunda ise iş hayatına atılırlar. Daha sonra istedikleri sektörlerde çalışırken bir taraftan da emekli olabilmeyi gerçekleştirmek için büyük çaba gösterirler. Emekli olabilmek için çalışırken bir an önce SSK’ ya  bağlı olan sigorta kuruluşlarına bir an önce kayıtlarını gerçekleştirmek zorundadırlar. Ne kadar erken bu işlemi gerçekleştirirseniz o kadar erken emekli olabilme şansına sahip olabilirsiniz. Bu kuruluşların kurulma amacı çalışırken sağlık hizmetinden ücretsiz bir şekilde faydalanıp daha konforlu bir yaşam kalitesi sunmak ve emekli olduktan sonra da iş gücünüzün olmadığı zamanlarda düzenli olarak yatırılan sigorta bedelini aylık olarak sizlere geri verilmesini sağlamaktır. Bu sigorta kuruluşlarının arasından en yaygın olanı ise Bağ-Kur ve SSK ‘ dır. Açılımı Sosyal Sağlık Kurumu olan SSK çalıştığınız iş yerinin sahibi tarafından yaptırılması artık yasal olarak zorunlu bir hale gelen hizmettir. 
 
EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
 
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
 
Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? 
 
Çalıştığınız süre boyunca iş verenin düzenli olarak SSK bedelini yatırması gerekmektedir. Bu süreç boyunca sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Bağ-Kur hizmeti ise bir iş yeri açmanız ve bunu hizmete sunmanız durumunda yasal olarak zorunlu yaptırmanız gereken bir işlemdir. Bu hizmetin bedelini iş yeri açan kişiler kendi adlarına yatırmak durumundadırlar. Tüm bu ücretlerin yatırılmaması durumunda yasal yollar ile kişilere ya da kurumlara ceza verilmektedir. Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminiz için sizlere yararlı olabileceğini düşündüğümüz tüm bilgileri bu yazıda sizler için hazırladık. E-devlet şifresi sayesinde Emekli Maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer e-devler şifreniz yok ise sizlere en yakın PTT şubesine başvurup 2 TL ücret karşılığında bu şifreyi edinebilir ve Emekli maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminiz için kullanabilirsiniz. 
 
Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemi için ilk olarak E-Devlet sistemine girmeniz gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinde sizden istenen E-Devlet şifresi ve T.C kimlik numarası bilgilerini gerekli yerlere giriniz. Daha sonra giriş butonuna tıklayarak e- hizmet başlığı altında Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemini seçiniz. Daha sonra sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde uygun boşluklara yazın. Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işleminizi böylelikle birkaç tık ile gerçekleştirmeniz mümkün olacak.

kaynak:haber7